Da li je „crna lista“ FATF razlog za zabrinutost Srbije?

Pitanje dana

Ostavite komentar


    1. Bruka za svakog časnog građana Srbije !!
      Bruka za svakog analitičara koji ne shvata opsanost stavljanja Srbije na „crnu listu“ !
      Bruka za državni vrh, koji je učestvovao u tim radnjama.
      Bruka za obaveštaje službe što nisu obavestile javnost.
      Bruka za Predsednika koji to nije na vreme prekinuo !

  1. Jedina evropska i koja nije vecinski muslimanska drzava na listi. E to je posledica povezivanja Srbije sa islamskim drzavama a ne sa evropskim. Zato i radimo u pelenama bez penzija, osiguranje i za sicu za azijske prijatelje naseg vodje.

  2. Za „crnu listu“ FATF-a su krivi Vatikan, USA, EU (od koje Srbija najvise dobija novcanu pomoc), podmukla Hrvatska, mrsko Kosovo, izdajnicka
    Crna Gora …. i ko sve ne.

  3. Prema saznanjima Insajdera, kabinet premijerke Ane Brnabić je u subotu zabranio članovima Vlade Srbije da komentarišu vest da je Srbija stavljena na listu zemalja s nedostacima u sistemu borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma Međudržavnog tela za borbu protiv pranja novca.
    Dopis je članovima Vlade prosleđen u subotu, 24. februara 2018, sa oznakom „Vest na koju danas ne reagujemo – Važno!“. U njemu se navodi da je Tanjug preneo izjavu Borisa Tadića o tome da je Srbija od juče na crnoj listi „Međunarodne finansijske akcione grupe za borbu protiv pranja novca i doturanja terorističkim grupama u svetu (FATF)“.
    U nastavku dopisa date su instrukcije u kojima se kaže da je dogovor da se tog dana niko iz Vlade ne oglašava povodom ove informacije, i da ni u jednom mediju ne kometarišu tu vest.
    Kabinet premijerke je takođe zamolio sve da o tom dogovoru što pre obaveste svoje ministre i članove kabineta.
    Na pitanja novinara redakcije Insajder zbog čega je ministrima zabranjeno da komentarišu ovu informaciju kao i zašto se na ovaj način ukraćuje pravo javnosti da bude informisana, iz kabineta premijerke Ane Brnabić stigao je odgovor da je reč o uobičajenoj proceduri.
    „Reč je o uobičajenoj i redovnoj koordinaciji rada u okviru Vlade, između ministara i članova kabineta“, navodi savetnica za medije predsednice Vlade Jelena Kovačević, koja je inače potpisnik mail-a, kojim se zabranjuje članovima Vlade da komentarišu vest.

  4. Gospodine Dragisic, pa nece sami sebi da sude i sami sebe da hapse. Cudna Vam neka logika.

  5. Dragisic i Radic imaju cudnu predstavu sveta a sve zbog cuvanja svoje fotelje, jasno je. Oni slusaju premijerku Brnabic tj. Vucica/SNS bez da su im oni ista direktno i naredili. Takvim ljudima nije mesto ni u nauci niti spadaju u analiticare. Sve relativizuju pod izgovorom „da svi to rade“! dakle, i korupciju „svi rade pa mozemo i mi“! Sramota za bransu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.