Da li je na pomolu raskol u Uniji sindikata prosvetnih radnika?

Ostavite komentar


  1. „Napominje i da taj odbor nije registrovala ona nego Ministarstvo rada“ ovo je vrhunac BEZOBRAZLUKA i NEZAKONJA koje radi Jasna.
    Normalno je da Ministarsatvo rada daje saglsanosat ali SUSTINA je, na zahtev koji je potpisala JASNA.
    Neki iz rukovostva imaju po TRI DO PET FUNKCIJE (od predesdnika osnovniog-skolskog, preko predsednika gradskig, opstinskih sindikata, pa clanovi clanovi raznih komisija, a u rukovostvu su preko TRI CETRI a neki i PET mandata..
    Kada je bio zhtev da se u STATUTU to definise NISU HTELI. jer bi ostali bez prihoda sa vise izvora!!!
    Neki su calanovi nekih komisija, u Ministarstavu prosvete, gde se prima novac, a TENDER da se clanovi sindikata prijave i da se izabere najbolji je UVEK izostao.
    Da je to pravi sindikat onda bi se borio da PREDSEDNICI umesto 12% nadokanade od plate imaju 12% manje norme nastave da bi DRUGI koji nemaju normu mogli da dopune normu casova.
    Ovakav SINDIKAT sve vise lici na one STARE protiv kojih smo se borili.
    DEFINITIVNO zlo je nastalo kada je napravljen presedan da PRESEDNIK UNIJE BUDE RADNO MESTO i tada je POTONULA sustina SINDIKLNE ideje ovako dobrog SINDIKATA. TADA se pretvorilo sve u NOVAC. I zato se stolica tako zestoko brani.
    Nadam se da ce NOVI sidikat imati ZDRAVE SIDIKALNE OSNOVE ako nastane.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.