Novosadska policija nema saznanja da se paljenje zastave Bosne i Hercegovine desilo na teritoriji njene odgovornosti, rečeno je sinoć agenciji Beta u policiji povodom tvrdnji ekstremističke organizacije Naši da su zapalili zastavu te zemlje u znak protesta zbog koncerta Dina Merlina u Srbiji.


Beogradski mediji su preneli da je ekstremistička organizacija Naši zapalila zastavu Bosne i Hercegovine zbog koncerta Dina Merlina u Srbiji, jer je on navodno širio mržnju prema Srbima.

Incident se, kako je navedeno, desio u Novom Sadu, ali u novosadskoj policiji kažu da o tome ništa ne znaju i da niko nije prijavio to krivično delo. Na snimku objavljenom na internet sajtu ekstremističke organizacije Naši mogu se videti dvojica mladića kako navodno pale zastavu BiH uz napomenu da se to dešava u Novom Sadu.

Pre toga prikazan je znak ekstremističke organizacije Naši i njena internet adresa. Navodno paljenje zastave BiH se desilo pored grafita sa likom haškog optuženika Ratka Mladića. Prema podacima policije, u Novom Sadu ne postoji takav grafit sa likom Ratka Mladića koji se pojavio na tom snimku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari