Da li je škola zatočenik crkve ili bez njihove saradnje nema napretka u društvu?

Ostavite komentar


  1. Kad pričam sa klincima od prijatelja, i čujem šta i kako im popovi pričaju i objašnjavaju na tim časovima, jeza me prođe. CRKVE IZ ŠKOLA,POREZ U CRKVE!

  2. Versku nastavu treba ukinuti a Crkvu, bilo koju, udaljiti od škole, najdalje moguće. Škola je nagacija crkve i da smo sekularna država kao što nismo, tu bi postojala jasna linija razgraničenja.

  3. Crkva ničemu ne služi osim sebi. Godinama nema ni reči o zdravstvu, školstvu, zaštiti životne sredine … Isprazne fraze, bogate trpeze, džipovi … to je SPC.

  4. Necete Svetog Savu,zato imate noc vestica…Necete Boga,ali hocete onog drugog…Zalosno je ne razumevanje pojedinih prosvetnih radnika o znacaju Svetog Save.I oni sebe nazivaju uciteljima.Prosveta se raspala,i za to treba okriviti Crkvu.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto kasne udžbenici na mađarskom jeziku? 8

Zašto kasne udžbenici na mađarskom jeziku?

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) saopštila je danas da je neprihvatljivo da i dalje kasne udžbenici na mađarskom u obrazovnom sistemu Srbije, "iako je na početku godine obećano da će nedostajući udžbenici stići do oktobra, na polovini prvog polugodišta školske godine knjige". 

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.