Da li je Sveti arhijerejski sabor SPC postao glasačka „mašina“ Sinoda?

"Sveti Sava raspet i pred Patrijaršijom"

Ostavite komentar


  1. Sve same bitange i lopovi voze se u luksuznim automobilima a monasi su i zakleli se na siromaštvo. Propast.

  2. Mnogo blebetanja bez bez bilo kakve struktuisanosti. Zašto autorki smeta vraćanje statusa 15 eparhija koji su imali prije 1920? Šta je sporno u protestu vlasti i crkve zbog zabrane ulaska Patrijarhu Porfiriju na Kosovo (šta je trebalo, da ga na tenkovima odvezu u Pećku Patrijaršiju)? Zašto joj smetaju duhovna djeca Justina Popovića -episkop Atanasije i mitropolit Amfilohije? Zašto joj smeta kad crkva iznosi stav o određenim političkim pitanjima (rezolucija o Srebrenici) a ne iznosi o nekim drugim? U stvari sve se svodi na rezigniranost xbog bliskosti crkve i Vučićevog režima (što se vidi i s Mjeseca). Ali, strah me je i pomisliti na listu zahtjeva koje bi sadašnja opozicija ispostavila crkvi da dođe na vlast (iako se formalno zalaže za sekularizam): prekinite odnose sa Moskovskom patrijaršijom; priznajte tzv. Ukrajinsku pravoslavnu crkvu; priznajte tzv. CPC i dajte im bar dio crkava i manastira u CG (zbog dobrosusjedskih odnosa); nemojte toliko pričati o Jasenovcu, genocidu nad Srbima u NDH i „Oluji“ (zbog dobrosusjedskih odnosa); nemojte toliko insistirati na očuvanju srpskog kulturnog nasljeđa na Kosovu (zbog dobrosusjedskih odnosa); itd,itd.

  3. Ово није новински чланак, ово је баљезгање достојно тако јадног листа какав је данас “Данас”. Злурада брига за СПЦ, крокодилске сузе назови-новинара у назови-новинама.
    “Данас” је данас на сигурном путу Пере Порнићара, новинара који је, заражен комунистичком сектом и њеним пакленим идејама, страћио свој таленат и крепао у издаји.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.