„Zatečeni smo ovim, šta se desilo zna samo Vlada“: Da li sledi zatvaranje vrtića?

Ostavite komentar


  1. Nema para? Pa naravno! Stadion, expo, „helikopterski“ novac… Kako se ono kaže, možeš kako hoćeš ali ne možeš koliko hoćeš! Vide se rezultati pljačke i čerupanja.

  2. Steta sto ‘sindikal ‘ misli da je njihova jedina funkcija organizovati ‘strajk’.
    Nisam ih cuo da se bore za zaposljavanje vaspitaca mladjih koji godinama rade bez ugovora, prekidaju I’m radni odnos na 5/6 dana pa ih ponovo zovu na zamenu tih istih koji su na bolovanjima(slavama, I izmisljenih izostanaka) u isto vreme svake godine, ‘.
    Od novih mladjih kolega potrazuju visoku strucnu spremu a sve priviliegije daju starijem osoblju. Pa I do krajnosti da ako si na dugogodisnoj zameni a trenutno neradis nemozes overiti zdravstvenu knjizicu .
    Ajde malo sindikalci, proradite pozitivno, strajk ne resava problem, samo pravi veci jaz

  3. Za ogromne plate i kojekakve dodatke žandarmerije i policije ima para, a za obrazovanje nema. Kome je u interesu da ima obrazovan narod? Glupim je lako manipulisati.

  4. Umesto vracanja glupavog i nepotrebnog vojnog roka i opremanja kasarni, bolje iskoristite taj novac za ponoljsanje materijal og polozaja vaspitaca, ucotelja, nastavnika. Mozda i da renoviraye neko obdaniste, skolu, dom zdravlja? Sve su to preko potrebni projekti koji cekaju. Dom zdravlja Vracar recimo kao da stoji u vremenu kada je podignut i opremljen.

  5. Predsednici Sindikata po skolama su na tim funkcijama i po 20 godina.I imaju uvecanu platu 10%.Oni uglavnom podrzavaju direktore Skola, ne stite radnike….ne odrzavaju sastanke, nema reizvora za njihove funkcije…privatizovali svoju funkciju

  6. Ma kakve povisice?!? Ja stvarno ne razumem ove bezobraznike . prosvetare!!! A ne pitaju se da treba delfinarijum, da treba onom cetniku i fasisti da se podigne spomenik? To kosta? Pa nece valjda gradonacelnik i predsednik da to finansiraju?!?!
    Nego sta! Prosvetari bato !!!A oni samo misle na sebe!!

  7. U predskolskim ustanovama bih tetkice imale sa 12 posto povecanja 70 hiljada.A u skolama tetkice 53 zato neda drzava i u vrticima povecanje 12 posto samo vaspitacicam.

  8. Е бре та преварантска влада. Свугде у Европи сваке године дижу плате за 10 15 посто, а владе тврде ма даћемо више.
    У Европи кад дигну плате за 3 до 4 посто скачу од среће, а дижу их индивидуално по учинку. И онда тамо синдикати одма у штрајк. Колико је опозиција, док је била на власти, дизала плате просветним радницима сваке године 5, 7, 10%? Може ли се,добити одговор на то питање?

  9. Ne treba popuštati ucenama prosvetara. Ionako je 30% predmeta u školama višak a o gradivu da i ne govorimo. Đaci bi se malo odmorili a prosvetarima umanjena plata za dane u štrajku.

  10. Zdravstvo, školstvo, kultura to njih ne zanima. To se ne vidi golim okom kao zgrade, spomenici, stadion čemu se narod divi.

  11. Sramota da daju samo vaspitacima 12% pa i ostali zaposleni ucestvuju u cuvanju dece i obrazovanju dece nemojte odustati ni vi ni prosveta ni zdravstvo ima para ali lopovi kradu, koliko su strancima dali za podsticaj to se meri u milionima eura, koliko placamo nadzorni odbor EPS neka kazu jel nema kod nas strucnjaka oni su odneli preko 450 mil dinara. Podrzavam vase napore ali sada je dosta. Odbor za poljoprivredu vodi polupismeni Risticevic koji je jedva zavrsio srednju skolu a zena pokrdla 700 vagona psenice Robnih rezervi i niko ne odgovara. Treba ih sve smeniti celu vladu i dosta je lopovluka

  12. Dok se u ovoj drzavi ne uvede red i zakon,svi cemo da pocrkamo!!!Kad kupujemo ,sta god,prvo platimo pa uzmemo robu! Od toga prodavci uplate porez a resto zadrzavaju! Zasto su druge institucije izuzete iz tog sistema???? Zasto sve u buzet pa nam lopovi odrdjuju sta i kako??? Porez treba da se placa na vise razlicitih racuna,za svaku instituciju posebno! Tako bi zdravstvo,skolstvo,policija,vojska imali svoja sretstva s kojima bi raspolagali direktno a ne da cekaju koliko ce lopine da odvoje za njih a koliko ce da podrpaju ili kupuju glasace!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.