Da li su poplave mogle da se spreče? (ANKETA)

Ostavite komentar


  1. ….slučajno naletim u svom istraživanju na FRONT, novine JNA iz 65 godine
    i gledam slike fotke poplava koje su bile te godine u kojima je JNA sa vojakima i mašinama spasavala narod…
    . Vidim Kr-a-ljevo voda odnela nasip od pruge itd.
    znači od 65 nije to regulisano, šta onda pričati kako smo najbolji narod?
    Zato su u jednom mestu pored Dunava, podigli spomenik drugu Titi, jer
    da nije njega i nasipa koji su uradili posle te poplave 65.,
    svake godine bi se davili kao pacovi, čim se Dunavu digne!
    zezam se oko spomenika, jer su se titi uvlačili kad bio je a danas nema ni ulicu, no po tradiciji uvlače se Peri I pa su njemu podigli spomenik, a jadan nikad nije ni čuo za to čuveno mesto pored lepog plavog Dunava…

  2. Kakve ostavnke. To nikome ne pada na pamet. Jer kada posle poplava, 2014 sa podavljenim ljudima, niko nije otišao u zatvor (Zorana Mihajlović) nego se Vučić ismevao sa nesretnim ljudima da su „umrli prirodnom smrću“ u vodi i blatu, videlo se da su monstrumi izglasani na vlast od monstruma. Vučić je posle davljenja građana izglasan i 2016 2017 2018 godine od stanovnka kojima ljudski život ništa ne znači niti smatra da neko treba da podenes odgovornost kada ljudi nastradaju ili kada se napravi nekoliko milijardi evra štete. Niko ne pita koliko su koštale „autobuske bande“ koje su celo proleće obilazile Srbiju kao nekada „jagnjeće brigade“ umesto da su popravljeni i ojačani nasipi i očišćeni kanali za navodnjavanje i odvodnjavanje.

    1. kakve veze imaju ostavke sa poplavama, projekti izgradnje nasipa i regulisanja vodotokova su dugogodisnji strateski projekti. jednostavno – sam narod nema kapacitet da napravi nista dobro…

      1. Ima se kapacitet, ali nemate znanje, bas kao i ti sto to ovde pokazujes.

  3. Jaooo..ovaj Nedimovic tako treba da leti.
    Evo sada prolazim okolinom Kraljeva, ni jedqn jedini kanal, koji postoji a zapusten je, nikome nije palo ni na pamet da ocisti!
    Valkda je bolje da se molimo ko indijanci da kisa ne pada uopste. A ni tada nam nebi valjalo.
    Sistem zastite odavno postoji ali je.kao i sve ovde uruseno jer smo pre svega lenji!

  4. Dnevni list „Danas“ koristi i poplavio da bi oblatio „odgovorne“ u Vladi Srbije a zaboravlja da podseti kako se u zadnjih 10 godina i mnogo veće poplave sa katastrofalnijim posledicama i većim žrtvama dešavaju i u najrazvijenijim zemljama EU, Nemačkoj, Engleskoj, Francuskoj itd…

    1. Ovo što ste napisali ne stoji. Silom prilika sam u aprilu 2013. godine bio za vreme poplava u Nemačkoj, a prolazio kroz Austriju. Blokirani putevi na par dana nismo mogli da uočimo prolazeći tim putem samo nekoliko dana kasnije. Na njihovim vestima su pokazali pumpe za izbacivanje vode iz podruma u punom pogonu. Veštački zidovi oko 4m za „zečije nasipe“, koji se postavljaju za par sati itd. U uređenom društvu je sve uređeno!

  5. Ide seljak putem i nosi džak na ledjima pun nekog loma.
    Pognut pod teretom prodje pored nekog stranca . Zagleda stranca krajičkom oka i produži dalje.. Gleda stranac svoja posla ali nešto mu ne bi logično.. Kuda se seljak uputio ?
    Ubrzo mu bi jasno . Izruči seljak svoj teret u potok , okrenu se i prodje pored ..Stranac skrenu pogled .Pravi se da ništa nije video..
    Razmišlja stranac… . A šta će čovek drugo sa tim svojim lomom . Mora da ga baci u potok. Drugačije nezna . Tako se oduvek radilo , još od vremena Turaka . Tako radio njegov deda , negov otac a sada on.
    A niko im ne reče da to što rade nije dobro.

  6. U mom delu nasela su ceste poplave zbog namerne greske lokalne uprave.Zadnjih 25 godina ko kako dolazi na vlast su digli teren i put koji prelazi preko reke Pek u Kucevu . Tako smo vestacki zajazani ko u jezeru.a izlaz je spustati put na stari nivo ili prokopati mali Kanal 200 m.

  7. Jedino je priroda spremna i sposobna da promeni vlast. Prirodne sile brane Srbiju sa poplavama, zagađenom vodom , smetovima na putevima, rupama na putevima i opustošenim selima. Da li je moguće da samo priroda može nešto da uradi. Ostao je samo zemljotres, uragan i pomračenje sunca da neto urade.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.