Da li su prosvetari posle jučerašnjeg protesta bliži štrajku?

Ostavite komentar


  1. Šta je sa veroučiteljima? Niko se ne izjašnjava, kada će veroučitelji dobiti barem ugovore na neodređeno vreme po školama, a rade više od jedne decenije i ništa im nije zagarantovano.

  2. Kada će se neko upitati zašto su mladi profesori kažnjeni zabranom zapošljavanja? Godinama mi se smanjuje radno vreme po tom osnovu,iako pošteno obavljam pedagoški rad. Štedi se na već bednim platama. Ko će nas da podrži?

  3. Slažemo se sa veroučiteljima! Ugovore za stalno, pod hitno! Zaposlite veroučitelje za stalno!!!!

  4. Neka se već jednom zaposle za stalno i veroučitelji. Svakog avgusta. treba da se donese rešenje o prestanku radnog odnosa,, a svakog septembra, ponovo rešenje da im počinje radni odnos. Teško je za sve u školi, a posebno za veroučitelje.

  5. Predajem Sociologiju sa pravima građana. To bi po Prosvetarusjadibedus značilo da bi trebao da ne radim u školi već u sudu. Da, neka se zaposle veroučitelji za stalno, kada već rade u školi.

  6. SRAMOTA SVI SPOMINJETE PROSVETNE RADNIKE A GDE SU TU POMOCNO OSOBLJE KOJE NEMA NI 42000 HILJADE A RADI 8 SATI A PROFESOR DODJE NA JEDAN CAS I ODE OBJASNITE MI GDE JE TU PRAVDA

  7. Veronauka je izborni predmet, nikad se ne zna da li će roditelji ove godine prijaviti jedno, ili nijedno dete za veronauku ili gradjansko vaspitanje. Plate u prosveti treba da budu uskladjene sa ostalim delatnostima, pod uslovom da prosvetari imaju 40h efektivnu radnu nedelju i da za to vreme nauče decu sve što je po planu i programu, a ne da roditelji plaćaju privatne časove.

  8. Verska nastava je obavezni izborni predmet. Odstupanje verske nastave i građanskog vaspitanja u sledećoj školskoj godini je drastično malo u odnosu na tekuću školsku godinu. Megi, ti zaključuješ , kao da ne treba planirati fond časova nastavnicima u srednjim školama za narednu školsku godinu, jer se ne zna koliki broj učenika koji su završili osmi razred osnovne škole će upisati prvi razred srednje škole. Da li je to baš tako? Lista veroučitelja postoji od strane Ministarstva. Olakšajte školama i veroučiteljima kada već izvode nastavu da ne sklapaju ugovore na određeno vreme svake godine, a rešenja o prestanku radnog odnosa svakog avgusta. Zašto je sporno da veroučitelji budu zaposleni za stalno u školi, zna se njihov fond časova? Pod hitno zapošljenje veroučitelja za stalno !!!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.