Da li vlast vešalima sabotira protest?

Dvojici uhapšenih zbog makete vešala preti od tri meseca do tri godine zatvora

Ostavite komentar


  1. Pa i nosenje pistolja asocira na ubistvo, pa zasto ga policajci nose? Nosenje pistolja
    me asocira na nasilje. Ko ce da odgovara za to? Ministar, prexsednik …?

    1. „Danas“, rekao sam vam da će neko pomisliti da mi se komentar ne odnosi na SNS-ovce i da sam ga greškom objavio kao odgovor!

  2. I kojom pravnom čarolijom se može primeniti taj član na taj događaj, bio on režimska podmetačina ili ne?

  3. Da li je bilo optuzbe kada je gradonacelnik Subotice pretio “betonskim cipelama”, kidanjem grkljana …NIJE .
    Ako trebaju vesala na protestu obesite na njih ; DEMOKRATIJA, ,
    PRAVOSUDJE, PROSVETA,ZNANJE,…

  4. Čudi me da se nije reagovalo na lutku Vučića u robijaškom odelu, a reaguje se na vešala. Slobodan Milošević je reagovao na njegovu i Mirinu lutku koja se pojavila 90-tih na protestima i hapsio je ljude koji su je nosli. Ako se analizira ponašanje vlasti u vezi sa tim vešalima, vidi se da su dobili nalog da raznim zamenama teza diskvalifikuju proteste i pokažu „seks, silovanje, nasilje“. A na vešalima mogu simbolično da vise pravda, znanje, institucije sistema, demokratija… Zašto mora čovek? Vešala su pokušaj spina vlasti. Biće ih još i organizatori treba da povedu računa o ovom problemu.

  5. VUČIĆ POČINJE KAMPANJU: Slogan protesta treba da bude „Budućnost Srbije bez AVeti“

  6. Vec vidjeno! Vlast ce uvek da nadje povod za razbijanje demonstracija. Po zakonu verovatnoce sa toliko ljudi, transparenata, parola i govornika „vesala“ je lako naci! Ubedjena sam da ce „vesala“ doprineti jacanju protesta!

  7. Ispratite proces protiv ove dvojice. Kazna će definisati nalogodavca. Ako uopšte budu optuženi.

  8. Hahaha, pa u SLO bi zatvorili onog ko bi predlagao hapsenje ovih momaka, pa kolko god provocirali. Vi ste stvarno otisli negde tamo daleko. Znaci ne smes vise da se ismejavas iz vlasti u SRB? Sta god nekog ovaj cin asociira, to je totalno nedokazljivo, dok ne kaze to isto optuzeni.

  9. Sve su to radikalska podmetanja i seljačko spinovanje. Iako ideja vešala nije primerena demokratiji za koju se svi marak deklarativno zalažemo ona jeste, na žalost, jedina efikasna mera u suzbijanju radikalnih tendencija u društvu.

  10. Sinoć me pita komšija : „Jeli ,bogati, ako ja ponesem vešala i napišem: Obesiću se, ako Vučić ne ode“,jel to krivično delo ? A ja kažem: „Ako te je neko podstrekivao da izvšiš samoubistvo ,postpoji krivično delo.Naravno, njegvo, ne tvoje. Jer,ti si već mrtav,a ON JE ŽIV!

  11. Ovo liči na podmetačinu režima da bi skrenuli pažnju sa sve masovnijih protesta i da bi njihovi mediji talasali po ceo dan.

  12. Gde nama da zapadne ova nakaradna i cirkuzantska druzina.Pa prodavac srafova iz Londona,e jesmo baksuzi.

  13. Kada je Vojislav Seselj nosio “glogov kolac”da ubije vampire sa Dedinja…niko ne rece da je to pretnja!!!To je bio HIT mocnih radikala!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.