U klubu „ Trezor“ ( bivša diskoteka „ Narcis“), iduće subote biće održan 8. po redu komemorijalni koncert „ Sećanje na Miju Popovića- Long live rock’ en roll“. Organizacioni odbor ove tradicionalne muzičke manifestacije u sećanje na legendu kostolačkog roka odabrao je deset bendova, isključivo rok orijentacije, i jednog kantautora- Branka Pražića, novosadsku legendu roka šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Pored Pražića, nastupiće kostolačke grupe „ Danger zone“, „ Stop“, „ Hard need“, Guitar dragons“, „ Carbon cartel“ i „ Buba švabe“, požarevački bendovi „ Voodoo child“ i „ Mega wat“, „ Libido“ iz Kragujevca i „ Art diler“ iz Petrovca na Mlavi. Kako je ova manifestacija humanitarnog karaktera, sa ovogodišnjeg koncerta sav prihod od ulaznica i donatora namenjen je Gradskoj biblioteci Kostolac.

-Ovogodišnji Organizacioni odbor ove manifestacije uneo je niz novina sa ciljem da se sačuva osnovni moto- a to je da se svira rokenrol iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka koji je u svom muizičkom opusu negovao moj pokojni suprug, kaže za Braničevo Danas Dušica Popović.- Kažem novina, jer dogodilo se da je ova manifestacija u dosadašnjem trajanju pod nazivom „ Let it be“ izgubila smisao i suštinu, pretvorila se u gitarijadu nezvaničnog takmičarskog karaktera sa muzičkom tematikom daleko od rokenrola. Ja to, kao i brojni poštovaoci rokenrola za koji je živeo moj pokojni suprug, jednostavno nismo mogli da dozvolimo iako nažalost ima i drugačijih mišljenja.

Organizacioni odbor komemorijalnog koncerta ovom prilikom upućuje apel ljudima dobre volje da ma kolikim novčanim prilogom daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj manifestaciji, jer kako je naznačeno, svaki dinar od ulaznica i donacija namenjen je biblioteci u Kostolcu, a žiro račun je 180- 1371820028323-12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari