Kratko je ostao na klupi crveno-belih, ali je imao jasnu ideju da od mladih i neafirmisanih igrača napravi plodnu bazu. Adekvatnom nadogradnjom i angažovanjem samo par iskusnih košarkaša Zmago Sagadin, poznati trener, uveren je da bi sa njim na klupi Crvena zvezda vremenom prestigla Partizan.


Šta mislite o trenutnoj situaciji na Malom Kalemegdanu?

– Nisam dovoljno upoznat, ali pretpostavljam u čemu je problem. Zvezdi je potreban jasan plan i niz produktivnih ideja. Ne može se stalno kretati od nule. Vođeni takvom logikom nalazite se u situaciji da stagnirate, a da vam konkurencija u kontinuitetu napreduje.

Da li velika želja uprave da se rezultat postigne u svakoj narednoj sezoni sputava klub da stane na „zdrave noge“?

– Vrlo je moguće. Vrhunski rezultati se postižu temeljnim i dugotrajnim radom. Zvezda prvo mora da se stabilizuje u organizacionom i finansijskom smislu. Neophodno je da napravi skroman budžet, a da pritom akcenat stavi na rad sa mladim igračima pre svega onima koji su u stanju da svoj potencijal za godinu ili dve razviju u suvi kvalitet.

Hoćete reći da urade nešto poput onoga što ste Vi želeli dok ste bili na klupi crveno-belih?

– Pazite, dok sam bio u Zvezdi imali smo jasnu ideju. Stvorili smo dobar tim i imali smo igrače koji su svoj potencijal mogli da pretvore ne samo u svoj lični, već i u kvalitet tima. Da sam ostao kojim slučajem godinu ili dve na Malom Kalemegdanu siguran sam da bismo u određenom vremenskom periodu prestigli Partizan – setno je prokomentarisao Zmago Sagadin.

Makabi daleko od Jadrana

– U ovoj sezoni odustajanjem Nimburka ostalo je samo jedno upražnjeno mesto u NLB ligi. Naša je želja da umesto češkog predstavnika vajd kartu dobije ekipa iz Makedonije. Mislim da su priče o Makabiju, sa kojim imamo odličnu saradnju, Efesu i bugarskom Lukoilu trenutno daleko od realizacije, što ne znači da u nekim narednim sezonama neće biti ostvaren. Trenutno smo po kvalitetu druga liga na Starom kontinentu, jer imamo najviše klubova koji igraju u evropskim takmičenjima, ali nam je želja da sustignemo i najbolje, to jest ACB ligu – rekao je Radovan Lorbek, direktor takmičenja Jadranske lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari