U okviru Akcionog plana za 2010. godinu, a u cilju realizacije Nacionalnog plana akcije za mlade, NVO „Da zaživi selo“ iz Pljevalja, od 17 do 21. septembra, realizovan je drugi dio projekta četvorodnevnim boravkom u Pljevljima deset mladih vršnjaka iz Mojkovca.

Prvi dio projekta je realizovan polovinom avgusta kroz četvorodnevni boravak 20 mladih ljudi iz Pljevalja i Mojkovca, u Planinarskom domu „Džambas“ na Bjelasici, kao i zajedničko upoznavanje prirodnih ljepota opštine Mojkovac.

Ovaj put su mladi Pljevljaci ugostili vršnjake iz Mojkovca i kroz druženje su obilazili Pljevlja i upoznavali se sa pljevaljskim prepoznatljivostima. Predsjednik NVO „Da zaživi selo“, Vaso Knežević je za Sandžak Danas rekao da su gosti posjetili: Milet baštu, manastir Sveta Trojica, Husein pašinu džamiju, Američki ugao, pljevaljski park, spomen park na Stražici, a u večernjim časovima su upoznali i poznati pljevaljski korzo.

Narednih dana su obilazili planinu Ljubišnju, utvrđenje Hercega Stjepana Koznika, manastir Dubočicu iz XVI vijeka, jezero Otiloviće, ribolovni revir u Krakalicama, Gačevića dolinu i pljevaljska sela, gdje su ih gostoprimljivi domaćini svugdje sa naročitom pažnjom dočekivali i ugošćavali. Pljevljaci su upoznali i mlade Mojkovčane sa životom na pljevaljskim selima, prirodnim ljepotama i fenomenima tih sela.“Sve aktivnosti mladih tokom realizacije projekta su bilježene video kamerom, a od snimljenog materijala biće izrežiran dokumentarni film, pod nazivom „Mostovi prijateljstva“, rekao je Knežević. Saradnik na projektu je NVO „Northon“ iz Mojkovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari