Dačić: Đilas relativizovao i branio pretnje Srđana Škora 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nema šta da priča o rejtingu SPS, već je problem to što nije osudio izjave Srđana Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već ju je relativizovao i branio.

„Dragan Đilas nema šta da priča o rejtingu SPS, kao što se vidi golim okom, sve što je vodio se raspalo. Sve je padalo, osim njegove imovine“, naveo je Dačić u saopštenju, koje je poslalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Što se tiče formiranja Vlade 2012. godine, Dačić je upitao da li je Đilas, da bi izbegao hapšenje, tražio od vrha DS da podrži ulazak (Rasima) Ljajića i (Milice) Delević u Vladu čiji je on bio predsednik.

Dačić je citirao kao izvore agencije Tanjug, Beta i FoNet od 20. jula 2012. godine i naslov: „Đilas za ulazak Ljajića i Delevićeve u Vladu“.

Traži kao zamenik predsednika DS da DS ne sprečava, dodaje Dačić, već da ohrabri ulazak Ljajića i Delevićeve, njegove bivše supruge, u Vladu Ivice Dačića.

„Kao što svi znate, ja sam vas držao na vlasti četiri godine, i ništa vam nije smetalo, ni ratovi, ni Stambolić, ni Ćuruvija, važna vam je bila samo vlast. Meni smeta što niste osudili Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već ste je relativizovali i branili“, poručio je Dačić.

To sam rekao, precizirao je lider socijalista, dodajući da je svima jasno ko je već stigao na smetlište istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari