Dačić: Dok je Radoje Zvicer na slobodi postoji aktivna pretnja po Vučića i porodicu 1Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da dok je Radoje Zvicer na slobodi i dok nejgov klan radi, postoji aktivna pretnja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Dačić je za televiziju Pink rekao da i danas postoje informacije da Zvicerov klan kao metu drži predsednika Srbije, jer ga gledaju kao nekoga ko se suprotstavlja toj kriminalnog grupaciji.

On je rekao da takve informacije ne treba politizovati, posebno ne u vreme kada su se dogodili atentati na slovačkog premijera Roberta Fica i bivšeg američkog predsednika i aktuelnog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

„Stvaranje atmosfere mržnje i linča, kada se nešto tako desi kažete ako je, tako mu treba, to je opasno. Tome celo društvo treba da se suprotstavi“, rekao je Dačić.

Kako je rekao, problem sa dozvolom za ulazak helikopter za gašenje požara u Bosnu i Hercegovinu, dokaz je kuda se stigne kada se krene krivim putem.

Dačić je rekao da je u Severnoj Makedoniji ruski helikopter koji nosi pet tona vode i da je to prvi put da taj helikopter ide van granica Srbije.

„Mi smo spremni da intervenišemo. Znamo da će Grčka da se obrati, svake godine se obraćaju, 50 policajaca je spremno. Mi smo spremni da pomognemo“, rekao je Dačić.

Kako je rekao i u Srbiji ima požara, ali se za sada to brzo rešava.

On je dodao da Srbija ima zajedničke patrole sa policajama u zemljama u kojima građani Srbije letuju, ali i sa onim državama čijih turista ima u Srbiji.

Govoreći o litijumu, Dačić je rekao da su se jadaritom svi hvalili u prvoj deceniji 2.000-ih i da je to da li je štetan ili nije zavisi od toga ko je na vlasti, te istakao da je ta tema politizovana.

On je dodao da Vlada Srbije nije donela nikakvu novu odluku, već je vratila na prethodno stanje, jer je poštovala odluku Ustavnog suda.

„Ne razumem zašto neko najavljuje demonstracije, te blokiraće ovo, te ono. Policija je narodna policija, nije ideja da se mi sukobljavamo s narodom, ali mora da se poštuje javni red i mir, zna se kako se vrše okupljanja“, rekao je Dačić.

On je rekao da se u celoj Evropi ne dozvoljava blokada međunarodnih saobraćajnica.

Upitan o poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca, Dačić je rekao da su to još nenajavljene stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari