Dačić: Uhapšen Milovan Zdravković, kum Radoja Zvicera, hrvatski Interpol obavestio MUP Srbije 1Foto: EPA/WALLACE WOON

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Interpol Zagreb obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da su lišili slobode po našoj međunarodnoj poternici Milovana Zdravkovića, koji je osumnjičen za učešće u ubistvima pripadnika suparničkog „škaljarskog klana“.saopštio je MUP.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Zdravković (45) je uhapšen u petak 11. oktobra po poternici koju je za njim raspisao Viši sud u Beogradu zbog krivičnih dela trgovina drogom, udruženje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo.

„Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači i sve odluke vezano za izvršenja krivičnih dela ove OKG donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova“, navodi Dačić, a saopštio je MUP.

Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera”, izjavio je Dačić.

Interpol Beograd je potvrdio validnost međunarodne poternice.

Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači i sve odluke vezano za izvršenja krivičnih dela ove OKG donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova.

Kako navode iz MUP-a, Milovan Zdravković je u Srbiji osumnjičen da je, kao član OKG Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka učestvovao u planiranju i pripremanju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo izvršeno dana 19.januara 2020. godine u Atini kada su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović, kao i krivičnog dela teško ubistvo izvršeno dana 23. jula 2020. godine na ostrvu Krf, kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić. Uloga Milovana Zdravkovića ogledala se u finansiranju logistike, plaćanje za rentiranje stanova, angažovanju lica za opservaciju, kao i nabavku i transport oružja za izvršenje krivičnog dela.

Takođe, Milovan Zdravković je sa ostalim članovima OKG Kavači kupovao opojnu drogu kokain iz Južne Amerike u većim količinama, koja je dalje transportovana i distribuirana u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari