Dačić mladim policajcima: Uniforma građanima znači sigurnost i poverenje 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas promovisanim policajcima 42. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici da zanimanje koje su odabrali ne dozvoljava pauzu i opuštanje, jer to nije samo profesija, već način života.

Borba protiv svih oblika kriminala, očuvanje bezbednosti građana i njihove imovine, poretka i stabilnosti države, zahtevaju kontinuirani rad, budnost, apsolutnu posvećenost i odricanja. Biti policajac ne znači samo obući uniformu. Ona vama daje ovlašćenja i moć, za šta vas je država obučila, istakao je Dačić na promociji održanoj ispred Palate Srbija.

Dačič je rekao da je obaveza mladih policajaca da uniformu nose časno i pošteno nosite, da „ona za građane znači sigurnost, poverenje, da znaju da je onaj ko je nosi u službi dobrog, a protiv svakog zla“.

Taj posao nije nimalo lak, vrlo je težak i odgovoran, nosi sa sobom mnoge izazove, ali kada ste na strani pravde i kada ste u takvoj poziciji i mogućnosti da štitite ugrožene, onda znajte da ste sigurno na dobrom putu, jer tokom svakog vašeg radnog dana činite dobro delo za nekoga. A takve gestove i postupke naši građani umeju vrlo dobro da prepoznaju, poštuju i cene i da vam budu zahvalni tokom celog života i to su stvari koje ćete i vi jednako pamtiti, ukazao je Dačić.

Dačić je novim policajcima preneo poruku da na putu borbe protiv najtežih oblika kriminala nikad ne smeju stati ni posustati, već se hrabrim koracima, bez straha i oklevanja, moraju suočavati sa svim pošastima koji mogu ugroziti građane i naše najmlađe.

Svaki prestupnik mora stati pred lice pravde, bilo da je narko-diler, ubica, razbojnik ili krijumčar i Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve što može da vam taj posao olakša i učini vas maksimalno bezbednim prilikom obavljanja svakog zadatka, naglasio je Dačić.

Dačić je uručio priznanja trojici najboljih polaznika 42. klase – Todoru Jovanoviću koji će raditi u Policijskoj upravi Beograd, koji je obuku završio prosečnom ocenom 4,913, zatim Nenadu Damnjanoviću, takođe iz Beograda (prosek 4,853), te Vladimiru Đakovu iz Policijske uprave Kikinda (4,826).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari