Dačić: Monstruozna izjava Bekima Hadžijua veličanje terorizma i ubistva srpskog policajca 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je „monstruozna izjava Bekima Hadžijua zlokobna najava sa kakvim terorom i zlom će se Priština odnositi prema svim Srbima, posebno onima koji žive na Kosovu i Metohiji“.

„Najmonstruoznije veličanje terorizma i ubistva srpskog policajca, od strane Bekima Hadžijua, samo je dokaz da mržnja i nasilje nad svim što je srpsko nema granica“, rekao je Ivica Dačić.

Dodao je da bi Hadžiju zbog ove izjave morao da bude odmah uhapšen, ali to se neće desiti jer je to zvanična politika Prištine na koju međunarodna zajednica ćuti, a samim tim je i odobrava.

„Država Srbija je odgovorna, posvećeno vodi politiku mira i stabilnosti i odlučna je u jednom od najvažnijih zadataka svake države, a to je zaštita građana od terorizma i ekstremizma. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa ostalim službama bezbednosti, ne plaše se infantilnih izjava političara amatera nepostojeće države i svom snagom će se suprotstaviti svakom pokušaju terorizma i zaštititi svojih građana,“ zaključio je Dačić.

Podsetimo, poslanik Demokratske partije Kosova (PDK) Bekim Hadžiju prethodno je izjavio da svako ko ubije srpskog policajca ima njegovo poštovanje.

On je to rekao na sahrani kosovskog kriminalca Fatona Hajrizija koji je u Loznici, nakon bekstva iz zatvora i pokušaja da preko Srbije pređe u Bosnu, ubio srpskog policajca koji je pokušao da ga legitimiše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari