Dačić: Nijedna vlast nije spokojna dok ima Student protiv sebe 1Foto: Vojin Radovanović / Danas

Nijedna vlast nije mogla da bude spokojna dok ima “Student“ protiv sebe, izjavio je odlazeći predsednik Skupštine Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, koji je takođe bio deo ovog magazina, na svečanoj akademiji povodom 85. godina ovog magazina, u Skupštini grada Beograda.

Svečana akademija je otvorena prvim tekstom Studenta, u kom su naznačeni principima kojima ovaj studentski list stremi.

“Student je odlikovala kritička misao i slobodoumnost studenata. Danas nema cenzure. Mi jesmo partneri. Ne moramo uvek da se razumemo i isto da mislimo, ali moramo uvek da sarađujemo jer su nam ciljevi isti. Često kažu da su studenti budućnost, ali studenti su i sadašnjost ovoga društva. Ovaj grad je bogat i jer ima najveći Univerzitet u ovom delu Evrope. Ostanite na tragu generacija pre vas, imate obavezu prema svojim kolegama da budete glas svoje generacije. Imate pravo, čak, i na kritičko mišljenje, imate pravo da pogrešite“, izjavio je obraćajući se okupljenima Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda.

Ispred alumnista magazina Student obratio se najstariji među njima Mirko Milovanović, koji je rekao da ovaj list su nasledili “neki novi klinci“.

Specijalno za ovu priliku Pošta Srbije izdala je prigodnu poštansku marku koja je predstavljena u Starom dvoru, a takođe izdat je specijalno štampano izdanje ovog magazina, koji trenutno postoji samo u onlajn izdanju. Za specijalno izdanje pišu – Jelica Stojančić, Mirko Miloradović, Branka Otašević, Marko Šelić Marčelo, Aleksandar Baljak, i drugi.

Među dobitnicima plaketa su i Nikola Nikodijević, Đorđe Đoković, Margareta Smiljanić, Milica Milić, Marina Hasanović, Jelica Stojančić…

U Skupštini grada je upriličena i izložba koja je prikazala magazin Student kroz vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari