Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je juče optužbe ministarke i potpredsednice SNS Zorane Mihajlović i naveo da ona očigledno nije obaveštena o dešavanjima dok je Dačić predvodio resor unutrašnjih poslova.

– Ne želim da raspravljam o pojedinačnim izjavama. Gospođa Mihajlović je očigledno neinformisana o dešavanjima, neka pita svog predsednika stranke (Aleksandra Vučića), rekao je Dačić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je da je MUP na čelu sa tadašnjim premijerom Dačićem trpeo, jer u njemu nisu sprovođenje reforme. Dačić je kazao da se od početka zalagao za reforme u MUP-u. „Od početka svi u ovoj zemlji znaju da sam tražio da se ti ljudi u policiji promene. Ja nisam adresa za tako nešto, to nije korektno, ali šta da radim, ona je to radila i dok sam bio premijer“, rekao je Dačić.

On je dodao da nije upravljao policijom jer mu nisu dali. „Nisam mogao da promenim te ljude u policiji, jer je o tome morala da odluči vlada, a za to nije postojala politička volja i tako je bilo od početka do kraja, rekao je Dačić i dodao da on nije branio od smenjivanja policijske generale.

– Šta, da ih nisam ja branio? Uostalom, ni vi (novinari) nemate pravo da me to pitate. Svi ste vi bili za očuvanje tog policijskog vrha. Kada sam ja to hteo da sprečim, svi ste služili njima da objavljujete tekstove koje su vam davali. Ko vam je davao te tekstove? Kad sam hteo da smenim policijski vrh, nastala je afera Banana, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari