MUP o poteri na Novom Beogradu: Za dvojicom bila raspisana poternica, a za jednim potraga 1Foto: Z. S. M.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, policijske stanice Novi Beograd u saradnji sa Interventnom jedinicom 92, uhapsili su juče u Novom Beogradu A. N. i A. K, za kojima su raspisane poternice u vezi sa izdržavanjem kazne zatvora i R. C. za kojim se takođe tragalo.

Policijska patrola Policijske stanice Novi Beograd je u ulici Španskih boraca pokušala da zaustavi automobil „fijat pandu“ u kojem su se nalazili osumnjičeni, a kojim je upravljao A. N.

Nakon što se on oglušio na znak policije i nastavio vožnju, policijski službenici su krenuli u poteru za vozilom u pravcu Bulevara Mihajla Pupina.

Policijski službenici, koji su se već nalazili u ulici Bulevar Mihajla Pupina i koji su policijskim automobilom blokirali raskrsnicu ove ulice sa ulicom Aleksinačkih rudara, uočili su automobil u kojem su bili osumnjičeni i uputili su se ka vozilu.

S obzirom da je A. N. nastavio da vozi ka njima, bez zaustavljanja, policijski službenici su, na bezbedan način i bez ugrožavanja okoline, ispalili u travnatu površinu hice upozorenja, nakon čega su osumnjičeni promenili pravac kretanja i pobegli u pravcu Bulevara Nikole Tesle, gde su ih pripadnici Interventne jedinice 92 zaustavili i uhapsili.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, protiv osumnjičenog R. C., kod koga je pronađena manja količina marihuane, podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, dok je protiv A. N. podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

A. N. i A. K. biće sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne, dok će osumnjičeni R. C. biti predat nadležnoj policijskog stanici na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari