Dačić o sinoćnoj pucnjavi na Savskom vencu: Nikola Vavić nije hteo da sarađuje sa policijom 1foto FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su građani u četvrtak uveče prijavili upotrebu vatrenog oružja u Ulici Slavka Ćuruvije i da je policija zatekla Nikolu Vavića koji nije hteo da sarađuje sa policijom.

„Sinoć oko 20.20, u Beogradu, u Ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena je upotreba vatrenog oružja. Izlaskom na lice mesta, pored svog vozila zatečen je Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima“, rekao je Dačić, saopštio je MUP.

Dačić je naveo da je obradom šireg i užeg lica mesta za sada pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra, kao i da je ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen uređaj za praćenje i pozicioniranje.

„U toku je razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled video-materijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja“, kazao je Dačić.

Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susednoj zgradi u Ulici Slavka Ćuruvije, Dačić je rekao da je utvrđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić.

„Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju GPS uređaj, a ne eksploziv“, rekao je Dačić.

Nikola Vavić je osuđivani navijač i policiji je, kako pišu mediji, poznat još od 2008. godine po brojnim krivičnim delima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari