Dačić o terorističkom napadu ispred ambasade Izraela: Iza njega ne stoji neka šira organizacija 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da iza terorističkog napada u kome je pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović teško povređen ispred ambasade Izraela u Beogradu, ne stoji neka šira organizacija, da je to čin pojedinca, koji ideološki pripada grupaciji vehabija.

„Nije utvrđeno da stoji neka šira organizacija u pripremi ovog terorističkog akta. Po samom sledu događaja bio je individualni čin, napadač nije imao pomagače, ali u ideološkom smislu on pripada grupaciji vehabija, kojih ima na dosta strana“, kazao je ministar Dačić novinarima nakon ceremonije uručenja Ordena zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena koji je pripadniku Žandarmerije Milošu Jevremoviću uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar Dačić je ukazao da pripadnici vehabijskog pokreta dosta komuniciraju putem društvenih mreža preko kojih je jedan od vođa vehabija koji je u bekstvu na Kosovu i Metohiji poručio da će se „Alah osvetiti najmilijima“, onih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u hapšenjima.

Pripadnici vehabijskog pokreta, kako je istakao, predstavljaju pretnju i to najviše za Bošnjake, muslimane, koji se ne slažu sa njihovim uverenjima.

„Mi ćemo nastaviti sa njihovim praćenjem. Važno je da i dalje postoji stepen nadzora nad aktivnostima pripadnika vehabijskog pokreta. Bezbednosno-informativna agencija, čija je to primarna nadležnost, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim bezbednosnim službama time će nastaviti da se bavi u narednom periodu“, poručio je ministar Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari