Pronađena oteta deca iz Rumunije: Dačić obavestio rumunskog kolegu 1foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obavestio je u telefonskom razgovoru rumunskog kolegu Marijana Katalina Predojua da su oteta deca iz Rumunije pronađena.

Dačić je obavestio svog rumunskog kolegu da su, postupajući po prijavi krivičnog dela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljana A. M. (1970) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece 11, 9 i 8 godina.

U akciji su učestvovali pripadnici MUP Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu.

Na osnovu kriminalističko-obaveštajnih informacija, Dačić je rumunskom kolegi rekao da je srpska policija,u Ulici Dimitra Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14.30 časova, zaustavila automobil „mercedes“ sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete dece M.A. (1970), kao i troje maloletne dece M.R.A. (2016), M.A.A. (2015) i M.R.A. (2013).

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

On je inače, u poslednjih mesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u našu zemlju.

Takođe, istakao je da je kod njega policija pronašla i zaplenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica.

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari