Dačić odgovorio Ristiću: "Ne pretimo ja i premijer već neodgovorni pojedinci i partije" 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, reagujući na današnju izjavu prorektora Univerziteta u Beogradu Ratka Ristića, izjavio je da blokadom saobraćajnica i nasiljem građanima prete neodgovorni pojedinci i opozicione partije.

„Ratko Ristić je očigledno nešto pogrešio, ne pretimo premijer Vučević i ja narodu, već neodgovorni pojedinci i opozicione partije prete građanima blokadom saobraćajnica i nasiljem“, rekao je ministar policije u saopštenju.

On je dodao da „niko nikome ne osporava pravo na javno okupljanje i izražavanje političkih stavova, ali kako je svojevremeno Vlada Demokratske stranke govorila, ne mogu se blokirati međunarodni i regionalni putevi i pruge, i izazivati nasilje“.

Rekao je i da nije primetio da je iko organizovao proteste ili blokade kada se „vlast od petog oktobra hvalila pronalaskom rezervi jadarita“.

„Zašto tada nije, a zašto sada hoće? Da li to znači da je DOSovski jadarit bezopasan, a ovaj sada štetan po životnu sredinu?“, upitao je Dačić,

Dačić je zaključio da je bitno ono što je „dobro za Srbiju, a o tome će se odlučivati na osnovu analize ekonomskih i ekoloških efekata u narednom periodu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari