MUP Srbije jutros poslao spasilački tim u BiH 1Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, po nalogu predsednika Aleksandra Vučića i u skladu sa zahtevom premijera Miloša Vučevića, uputiće pripadnike Tima za spasavanje iz Sektora za vanredne situacije kao pomoć Bosni i Hercegovini, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

– Po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i u skladu sa pismom premijera Miloša Vučevića Ministarstvo unutrašnjih poslova će uputiti 36 pripadnika Tima za spasavanje iz Sektora za vanredne situacije sa 12 vozila kao pomoć na njihov zahtev Bosni i Hercegovini – poručio je ministar u saopštenju MUP-a.

Kako je sopšteno iz Sarajeva, tim će pružiti pomoć u opštini Jablanica, a pored ljudstva, ponuđena je i pomoć u vidu inženjerskih mašina, kamiona, bagera, kao i helikoptera za spasavanje. Spasilački tim kreće u ranim jutarnjim satima, u 5 časova.

Podsećamo, Bosna i Hercegovina pogođena je najvećim poplavama u poslednjih nekoliko decenija, usled obilnih padavina koje su izazvale izlivanje reka i bujičnih poplava. Najteže su pogođena područja oko gradova Tarčina, Kiseljaka, Kreševa, Jablanice i Konjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari