Dačić posle napada na žandarma: Proglašen crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u zemlji proglašen „crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma“ posle napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu.

Dačić je objasnio da će zbog podignutog nivoa bezbednosnih pretnji građani na ulicama videti pojačano prisustvo policije, a da se napad na žandarma sada i zvanično vodi kao teroristički.

Dodao je da se policijska akcija sada vodi i u Novom Pazaru, gde se obavljaju pretresi lokacija za koje se smatra da bi mogli da imaju veze sa napadom.

Govoreći o napadaču Milošu Žujoviću (Salahudinu) iz Mladenovca, Dačić je rekao da se on preselio u Novi Pazar pošto je promenio veru. U martu ove godine bio je u Upravi za strance sa suprugom, koja je iz Plava u Crnoj Gori.

Odgovarajući na pitanje novinara, ministar je rekao da je teroristički napad sprečen na samom početku i da za sada ne znaju šta su bili motivi i dalji planovi, pošto je počinilac ubijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari