Dačić: Pronađena jedanaesta žrtva prevrtanja čamca sa iregularnim migrantima na Drini 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je danas na levoj obali reke Drine, na teritoriji Bosne i Hercegovine, pronađena 11 žrtva prevrtanja čamca sa iregularnim migrantima na toj reci.

„U mestu Donje Bukovo na teritoriji Bosne i Hercegovine izvučeno je telo muškarca, iregularnog migranta, čime se tragičan bilans žrtava jučerašnje nesreće na Drini povećao na jedanaest i prema našim informacijama upravo toliko lica se vodilo kao nestalo“, naveo je Dačić u saopštenju.

Dodao je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i forenzičari preduzeli sve mere, radnje i postupke na osnovu kojih će vršiti identifikaciju žrtava.

„U ovom trenutku pretpostavlja se da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska, kao i jedan irački državljanin“, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, policija je još uvek na terenu i vršiće dalje pretrage, dok MUP intenzivno radi na identifikaciji i procesuiranju lica koja su organizovala i prevozila iregularne migrante sa teritorije Srbije ka teritoriji Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari