Dačić: Rasvetljeno ubistvo 90-godišnjeg muškarca u selu Bogovina 1Foto: Printscreen Pink

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili teško ubistvo i uhapsili D. B. (46) iz okoline Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru rasvetlili su teško ubistvo i uhapsili D. B. (1978) iz okoline Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo“, kaže Dačić.

Kako se sumnja, on je u noći između 8. i 9. septembra razbio staklo na vratima kuće S. B. (90) u selu Bogovina, a potom ušao unutra i naneo mu povrede u predelu glave i tela od kojih je ovaj devedesetogodišnji muškarac preminuo. Policijski službenici su na licu mesta zatekli beživotno telo S. B. vezanih ruku i nogu.

„Policija je izuzela tragove sa lica mesta na osnovu kojih je identifikovan D. B. iz sela Podgorac, osumnjičen za ovo krivično delo. Nakon intenzivne potrage i operativnog rada, policija ga je pronašla i uhapsila“, ističe Dačić.

Hapšenjem D. B. rasvetljeno je i razbojništvo koje je, kako se sumnja, on počinio 9. avgusta kada je ušao u jedno domaćinstvo u Podgorcu i, uz pretnju pištoljem, oteo oko 20.000 dinara od tridesetšestogodišnje žene, pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

„Osumnjičenom je, po nalogu višeg javnog tužioca u Zaječaru, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ovom tužilaštvu“, rekao je ministar Dačić.

Podsećamo, u ponedeljak 9. septembra oko 15 časova pronađeno je beživotno telo S. B. (90) iz sela Bogovina, opština Boljevac, kazali su za Danas iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari