Dačić razgovarao sa direktorkom Kancelarije UNICEF-a u Beogradu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa direktorkom Kancelarije UNICEF-a u Beogradu Dejanom Kostadinovom.

Kostadinova je navela da su u prvih devet meseci ove godine pokrenuti projekti posvećeni premošćavanju digitalnog jaza u Srbiji, inkluzivnom obrazovanju, socijalnoj zaštiti u brizi o deci sa smetnjama u razvoju, pomoći u otklanjanju posledica pandemije izazvane virusom kovid-19.

Ona je ocenila da je dosadašnja saradnja između UNICEF-a i institucija Srbije bila na zavidnom nivou, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je istakao da će Srbija nastaviti da pruža doprinos ostvarivanju globalne misije UNICEF-a, kao i ostvarivanju dogovorenih ciljeva odnosno projekata u Srbiji.

On je napomenuo da, kao predsednik Odbora za prava deteta u Skupštini Srbije, prati rad UNICEF-a, njegovu saradnju sa različitim ustanovama i različite projekte.

Jedan od projekata koje podržava skupštinski Odbor za prava deteta je Dečija nedelja, koja će se održati sledeće nedelje, na inicijativu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i organizacije Prijatelji dece Srbije.

Dačić je naveo da će otvoriti Sednicu učeničkih parlamenata.

Kostadinova je istakla da je UNICEF spreman da unapredi saradnju sa Odborom za prava deteta, kao i da će nastaviti da pruža podršku institucijama u Srbiji na unapređenju prava i položaja najmlađe populacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari