Oglasio se Dačić o zadržavanju Severine na granici 1Foto: J. M. S./ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da hrvatska pevačica Severina Vučković nije privedena ili uhapšena, već samo kontrolisana na graničnom prelazu i omogućen joj je ulazak u zemlju, dodajući da u Srbiji verbalni delikt ne postoji.

Dačić je, posle potpisivanja sporazuma sa ministrom informisanja i telekomunikacija Dejanom Ristićem, novinarima rekao da će biti ukinuti spiskovi kontrole građana, osim u onim slučajevima kada se sumnja na izvršenje krivinih dela, terorizam ili opasnost za bezbednost države.

Mi ćemo, da ne bi dolazimo do zloupotreba, ukinuti sve spiskove, rekao je Dačić povodom objava medija da je Severina zadržana na srpskoj granici sa Hrvatskom u nedelju uveče.

Dačić je ukazao da nije bilo toliko reakcija kada su u Hrvatskoj uhapsili čoveka koji je u svojim kolima slušao radio.

Svaka zemlja u svetu ima pravo da bez objašnjenja odbije ulazak u zemlju, rekao je on i ponovio da verbalni delikt u Srbiji ne postoji.

Dačić je rekao da će u najkraćem roku, ali ne zna kada, biti raspisan konkurs za direktora policije, ali je ukazao da tu funkciju sada obavlja pomoćnik direktora Dragan Vasiljević.

Prema njegovim rečima, nedavno hapšenje špijuna u Srbiji bila je akcija bezbednosnih službi, dok je policija bila samo logistička podrška hapšenju.

Postoji pojačan interes raznih bezbednosnih službi za naš prostor, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari