Dačić tvrdi da je policija izlazila na svaku prijavu na dan izbora 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je izborni dan protekao mirno, kao što je rekla i misija Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, dodajući da je policija izlazila na svaku prijavu tokom izbornog dana, ali ona ne kvalifikuje delo, već tužilaštvo, prenosi Fonet.

Zadatak policije da štiti sigurnost građana i imovinu i izlazila je na svaku prijavu, a bilo je skoro 160, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je rekao da je Crta imala sedam ili osam prijava, to su usmene prijave i policija je na sve reagovale, uključujući i Beograd i Novi Sad, gde je prijavljeno da postoji kol centar.

Dačić tvrdi da je policija izlazila na svaku prijavu na dan izbora 2
Foto: Uglješa Bokić/Danas

Nekorektno prozivati policiju za nešto što nije njena nadležnost, dodaje Dačić, naglašavajući da su policija i tužilaštvo izašli na teren posle poziva sa Novosadskog sajma.

Bili su tu i drugi pozivi, da se žele srušiti ulazna vrata na sajmu, a policija je na to reagovala da zaštiti imovinu. To nema veze sa politikom, tvrdi Dačić.

On je rekao da je lista „Srbija sutra“ ostvarila izvanredne rezultate na izborima i posle takve pobede bilo bi logično da se čestita i ide dalje.

Oni misle da su bogom dani za dolazak na vlasti, a vide da na izborima ne mogu da dobiju, pa će da demonstriraju, naveo je Dačić i ocenio da je „sulud predlog“ Sava Manojlovića o demonstracijama, građanskoj neposlušnosti ili ostavkama na poslanički mandat. Šta će vam bolji odgovor od onoga što su njegove kolege iz opozicije rekle, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari