Dačić: Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje pripadnika organizovanih kriminalnih grupa 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da su danas uhapšeni S. M. (1975) i G. K. (1978), zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su oni, kao članovi kriminalne grupe, u dužem periodu zajedno sa još jednim, za sada nepoznatim licem, više osoba, među kojima je bilo i članova različitih organizovanih kriminalnih grupa sa teritorije Srbije, Crne Gore, Albanije i Turske, ilegalno prebacivali preko Dunava na teritoriju Hrvatske za iznos od oko 5.000 evra po jednom članu organizovane kriminalne grupe.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno je više komada vatrenog oružja, poluautomatskih pušaka, municije različitog kalibra, kao i ručne bombe, što su, kako se sumnja, planirali da prokrijumčare na teritoriju Evropske unije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari