Dačić: Utvrđujemo motive ubijenog Hajrizija, Nemačka ne odgovara na naša pitanja 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Faton Hajrizi, koji je likvidiran kod Loznice, bio „osvedočeni ubica“, ocenjujući da „kada neko napadne državu to je teroristički akt“ i da će se utvrditi koji su bili Fatonovi ciljevi i motivi.

„Mi od Nemačke tražimo da li je on zaista bio u Nemačkoj ali ne odgovaraju. Oni nam ne odgovaraju na ta pitanja, a svaki dan vrše pritisak na Srbiju kako se desila Banjska. Dajte, odgovorite na prosta pitanja – da li je bio u Nemačkoj i ako je bio kako je moguće da je tamo došao. Pitanje je i za Euleks što nisu raspisali međunarodnu, Interpolovu poternicu za njim ako je pobegao iz zatvora“, rekao je Dačić za TV Prvu, komentarišući i informaciju da je Faton Hajrizi nedavno pobegao iz zatvora na Kosovu i Metohiji.

Dačić je podsetio da je postojala nedoumica oko identiteta jer ni danas srpski orgrani nemaju dokumenta na njegovo ime već na ime njegovog brata Artana Hajrizija, pasoš privremenih kosovskih organa i nemačku ličnu kartu.

„Znate kako to sad ide, tražite od Euleksa podatke a oni kažu – ne možemo da damo zbog zaštite podataka o ličnosti. Nemačka policija ne daje odgovor da li je ovaj stvarno bio u Hanoveru ili nije bio. Ako je bio u Hanoveru 16. (jula) a 17. popodne u Preševu, neka nam neko objasni kako i šta, što bi došao taj u Preševo. Ako je njegov brat lagao da je bio 16. (jula) onda treba da bude privreden kao saučesnik i da se uhapsi“, rekao je Dačić povodom izjave Artana Hajzirija u Nemačkoj da mu je brat ukrao dokumenta.

Prema rečima Dačića, treba da se vidi kako je došao do Preševa kad nije legalno prešao administrativnu liniju, navodeći da „policija traga ali da na desetine ljudi tamo nije na kućnoj adresi, a to se onda zna da su takvi pobegli, znači u tome učestvovali“.

On je istakao da je Faton Hajrizi bio osvedočeni višestruki ubica bez namere da se preda našim organima već je odmah pucao dva puta na policajce u kolima, učesnike potrage, ali ih je promašio pa ga je jedan policajac ranio kad je uzvratio vatru, posle čega je pobegao u pravcu šume.

Dačić je rekao da ga je tada likvidirala Specijalna antiteroristička jedinica i da je pre nego je ubijen pucao na policiju ukupno devet puta.

Posebne vesti o slučaju ubistva policajca u Loznici:

Stručnjak za bezbednost sa Kosova: Faton Hajrizi ima status veterana OVK iako je u vreme rata imao samo 15 godina

Oglasio se MUP Srbije: Raspisana potraga za Fatonom Hajrizijem, osumnjičenim za ubistvo policajca u Loznici

Dačić: Lažna izjava Artana Hajrizija, sve je unapred organizovano

Dačić: U Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice od Preševa ka Loznici, kao i njegova supruga u Mladenovcu

Oglasio se osumnjičeni za ubistvo policajca u Loznici iz policije: Tvrdi da mu je brat ukrao dokumenta

Apel Ministarstva spoljnih poslova Kosova: Oprezno prilikom kretanja kroz Srbiju

Dačić za RTS: Reč je o terorističkom napadu koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura

Zdravstveni centar Loznica: Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Za osumnjičenim za ubistvo policajca traga se i u Republici Srpskoj

Mediji: Begunac Faton Hajrizi brat osumnjičenog za ubistvo srpskog policajca, zajedno bili u kolima, sa bratovog telefona se uključio u emisiju

Ubistvo u Loznici preuzelo VJT u Šapcu: Uhapšen vozač automobila iz kog je pucano, za napadačem se traga

Gradonačelnik Loznice: Napad na policiju je napad na državu

Kurti: Nema informacija o ubistvu policajca u Srbiji

Vučić uputio saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari