Dačić: Važno da svi učesnici u saobraćaju znaju pravila i budu odgovorni, da bi se smanjili rizici 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Sokobanji da je važno da svi učesnici u saobraćaju znaju pravila i da budu svesni odgovornosti koju nosi vožnja na putu, kako bi se smanjili rizici od nesreća, i da se zbog toga sprovode edukativne kampanje o bezbednosti u saobraćaju na svim nivoima, „od škola, preko medija, pa do javnih kampanja“.

„Zato ovaj ‘Karavan bezbednosti saobraćaja’ putuje od grada do grada i svi učesnici ove kampanje daju sve od sebe da doprinesu podizanju svesti ljudi o određenim temama, kao što su pravila i odgovornost u saobraćaju. Trude se da motivišu ljude da razmisle o svom ponašanju i da preduzmu odgovorne korake“, rekao je Dačić na manifestaciji „Karavan bezbednosti saobraćaja“.

Kako je preneo MUP, Dačić je tom prilikom istakao da saobraćajna policija „kontinuirano prati frekvenciju saobraćaja kako bi reagovala na potencijalne probleme i rizike na putu“.

„Represivne mere, svakako, imaju određeni efekat u smanjenju broja prekršaja i povećanju svesti o odgovornom ponašanju u saobraćaju. Međutim, da bi takve mere bile efikasnije, važno je da se kombinuju sa preventivnim aktivnostima, edukacijom, promocijom bezbednosti u saobraćaju i promenom svesti vozača o važnosti pridržavanja saobraćajnih pravila“, kazao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari