Dan opštine Petrovac na Mlavi svečano je obeležen uz prisustvo brojnih gostiju iz javnog života Braničevskog okruga, ali i čitave Srbije među kojima je bio i prvi potpredsednk Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova.

Svečanoj sednici prethodilo je održavanje redovne petnaeste sednice Skupštine opštine. Pored ostalog, opštinski parlament je usvojio Predlog odluke o usvajanju završnog računa budžeta opštine Petrovac na Mlavi za 2013. godinu, kao i Predlog odluke o uslovima i načinu snabdevanja topltnom energijom i Predlog ugovora o kupoprodaji između DOO „Žarac“ Veliko Laole i opštine Petrovac na Mlavi. Na istoj sednici je doneta i odluka o dodeli nagrada „Četvrti jun“ i „Dragutin Tomašević“.

Centralna svečanost obeležavanja ovog značajnog dana za Petrovac na Mlavi održana je u Srednoj školi „Mladost“. Najpre je sve prisutne pozdravio predsednik SO Petrovac na Mlavi Duško Nedinić koji je gostima poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u ovoj sredini koja je nakon toga predstavila rezultate rada od prošlog obeležavanja Dana opštine, dakle za godinu dana. Jedan od najzaslužnijih uz predsdnika Skupštine svakako je i predsednik opštine Radiša Dragojević koji se nakon promotivnog filma takođe obratio i pojasnio prioritete u prethodnom ali i budućem radu. On se u tom obraćanju zahvalio i svim pojedincima, organizacijama ali i opštinama i gradovima koji su tokom poplava pružili veliku pomoć Petrovcu da posledice vodene bujice svede na minimum.

Obraćajući se prisutnima prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se našalio na dužinu filma koji prikazuje rezultate rada lokalnog rukovodstva istakavši da su petrovački rukovodioci ipakuspeli da 30 minuta drže pažnju prisutnih: -Pogledali smo jedan, ne tako kratak film, sa izuzetnom pažnjom. Vidim da se poslednjih pet, šest godina glavni glumci nisu menjali. Čestitam vam od srca Dan opštine i ne moram da vam govorim da se danas cela Srbija susreće sa ogromnim problemima. Glavni cilj ove Vlade, a to je politički i ekonomski oporavak, presrele su poplave ali mi ne želimo da tražimo izgovore i hoćemo da se posvetimo i saniranju posledica plavljenja ali i putu ka Evropskoj uniji, kazao je Dačić koji je u nastavku govorio o stremljenjima njegovog ministarstva koja idu u više pravaca i to stabilnost u regionu, evrointegracije kao i jačanje veze sa zemljama iz bloka nesvrstanih.

Nakon obraćanja čelnih ljudi opštine i prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića usledila je i dodela tradicionalnih junskih priznanja i dodela priznanja „Dragutin Tomašević“. Iako je bio najavljen obilazak PU „Galeb“ koja je oštećena poplavom i svečano puštanje u saobraćaj rekonstruisane ulice Osmi oktobar, to je odgođeno za neki drugi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari