Dačić: Zajedničke policijske patrole Srbije i Kine jačaju prijateljstvo dve zemlje 1foto FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da zajedničke patrole policajaca iz Srbije i Kine daju veliki doprinos jačanju prijateljstva dva naroda.

Dačić koji boravi u poseti Kini danas je posle učešća na Globalnom forumu o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Lianjungangu, otputovao u Guangdžou, gde će se sastati sa najvišim predstavnicima bezbednosti Provincije Guandong i grada Guangdžou, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić će u sredu prisustvovati završnoj vežbi specijalnih jedinica MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine i posetiti pripadnike srpske policije koji učestvuju u zajedničkim patrolama sa kineskim kolegama.

„Iznenadio sam se kada sam, čitajući kineski Čajna dejli, naišao na fotografiju naših policajaca u zajedničkoj patroli sa svojim kineskim kolegama, kojima sam se uputio u posetu. Raduje me što i naši kineski prijatelji pridaju značaj i ističu važnost zajedničkih patrola, i promovišu ih samim tim što je u ovom renomiranom listu, na značajnom mestu, objavljena vest sa ovom fotografijom, kojom je u svet poslata najbolja slika o srpskom policajcu“, rekao je Dačić koji je i potpredsednik vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari