Lokalnim samoupravama iz Braničevskog okruga koje su obuhvaćene evropskim projektom staranja o starim licima u Velikom Gradištu uručena su četiri automobila marke „Dačija“ čija ukupna vrednost iznosi oko 3,2 miliona dinara.


– Opština Veliko Gradište, u partnerstvu sa gradom Požarevac i opštinama Golubac i Malo Crniće, realizuje projekat „Briga o starima – uzvraćanje usluga“, Dragan Milić predsednik ove podunavske komune. Projekat koji je počeo 3. februara ove godine i traje do 2. februara 2015. godine, naveo je Milić, finansira se u okviru Programa Evropske unije „Eksčejndž 4”. Vrednost je 142.066 evra, od čega Evropska Unija donira 127.859 evra, a ostatak se finansira iz budžeta Opštine Veliko Gradište. Cilj je da se upostavi dugoročna usluga pomoći u kući za stara lica na teritoriji svih partnera uključenih u projekat.

Jedan od segmenata projekta je nabavka četiri automobila. Opština Veliko Gradište dobila jedan automobil čija vrednost iznosi 800.000 dinara. Takođe, u planu je i nabavka pet bicikala, promotivnih setova, biće sertifikovano 30 geronto domaćica, koje će se angažovati na period od četiri meseca, a kasnije se planira sa uvođenjem redovne usluge za stara lica. Na ovaj način opština Veliko Gradište želi da bude na usluzi što više starih ljudi, izjavio je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari