Koliko su bogati leskovački političari, kakve su im zarade, šta su sve učinili za razvoj zavičaja i za zaposlenje rođaka i prijatelja, neka su od pitanja koja su se našla u centru predizborne kampanje za odbornike u Skupštini grada, ali i za poslanike u Skupštini Srbije.

Bitka za Skupštinu Srbije

Iz leskovčakog kraja, više nego ikada do sada, predložen je i veliki broj kandidata za poslanike u Skupštini Srbije.

Koliko su bogati leskovački političari, kakve su im zarade, šta su sve učinili za razvoj zavičaja i za zaposlenje rođaka i prijatelja, neka su od pitanja koja su se našla u centru predizborne kampanje za odbornike u Skupštini grada, ali i za poslanike u Skupštini Srbije.

Bitka za Skupštinu Srbije

Iz leskovčakog kraja, više nego ikada do sada, predložen je i veliki broj kandidata za poslanike u Skupštini Srbije. Demokrate na listi imaju četvoro kandidata, G17 plus dvoje, SRS čak devet, LDP dva, DSS petoro, a Nova Srbija četvoro, dok je koalicija okupljena oko SPS upisala sedmoro kandidata za Skupštinu Srbije. Većina kandidata su dobro poznati javnosti, a neki su na odborničkim i poslaničkim listama od prvih dana višestranačja u Republici.

Prvi se, koliko je do javnosti stigla vest, o imovinskoj karti oglasio Slaviša Zlatanović, kandidat za narodnog poslanika G17 plus, inače aktuelni pomoćnik ministra omladine i sporta.
– Živim u porodičnoj kući od 180 kvadratnih metara koja se vodi na ime moga oca, a posedujem i stan u Beogradu od 96 kvadratnih metara koji je kupljen tako što je 28.000 evra devizne ušteđevine dato kao učešće, a ostatak para je kredit iz banke. Stan ću otplaćivati narednih dvadeset godina kada će i postati moje vlasništvo, jer je sada pod hipotekom – pojašnjava Zlatanović.
Novinarima je Zlatanović pojasnio da njegova supruga ima „opel korsu“ staru šest godina, a na svom računu u banci trenutno ima 15.000 dinara i 3.500 evra.
– Napominjem da su moji roditelji radili trideset godina u inostranstvu, pa se pitam kako je moguće da imovina moga oca bude znatno manja od imovine ljudi koji su radili u Leskovcu – pita se Zlatanović.
Zlatanović je ponudio liderima bivšeg režima da zamene svu pokretnu i nepokretnu imovinu i rekao da će, ukoliko je tačno ono što oni tvrde, rado pristati na tako nešto i u toj razmeni će sigurno mnogo bolje proći.
Povodom ove ponude oglasio se Živojin Stefanović, predsednik OO SPS, nekadašnji predsednik opštine Leskovac i načelnik Jablaničkog okruga. Takođe je iskoristio konferenciju za novinare da Zlatanoviću uputi poruku.
– Predlažem da sve što je moje, sve tri njivice u rodnoj Jajini, kućicu što imam u selu i u Leskovcu, dam za njegovih sto kvadrata u Beogradu. Neka Zlatanović ide u Jajinu, a ja u Beograd – rekao je Stefanović, funkcioner sa najdužim stažom u Leskovcu.
Inače, Gradska izborna komisija u Leskovcu zvanično je saopštila da je proglasila šest izbornih listi kandidata za odbornike. Prva na listi je DS – Boris Tadić, zatim su G17 plus – Mlađan Dinkić, DSS – NS – dr Vojislav Koštunica, mr Velimir Ilić, Srpska radikalna stranka – Tomislav Nikolić, SPS – PUPS – Pokret snaga Srbije i Glas razuma – dr Dragan Jovanović, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari