Međunarodni izazovi su pred vratima, a košarkaši Crvene zvezde i Partizana još uvek su daleko od forme. Crno-beli su poslednjim porazom od Cedevite, drugim vezanim, to i potvrdili (70:50), dok je Zvezda pobedom nad Olimpijom (73:65), trećom u nizu od starta regionalnog prvenstva, delimično „zavarala trag“.

Partizan već u sredu putuje u Litvaniju na megdan Lijetuvosu na startu Evrokupa, pojačan Lukom Bogdanovićem. Postoji mogućnost da u naredna dva dana srpski šampion dovede još jednog igrača iz inostranstva. Zvezdu u četvrtak očekuje ovosezonski evroligaški debi protiv Galatasaraja pred svojom publikom i narednih par dana crveno-beli moraju da posvete poboljšanju igre u svim segmentima.

Crno-beli su protiv Cedevite u Zagrebu odigrali najlošiji meč u sezoni, bez pomoći suspendovanog Duška Vujoševića. Promaja je duvala sa svih strana, u napadu nije bilo ni traga uigranosti, osmišljenosti akcija, a ponovo su naročito podbacili Tepić i Milutinov. Bogdanović se utopio u sivilo zvano svega 50 ubačenih poena na utakmici. Murić nije bio u stanju da ponovi košgeterski učinak iz duela sa Krkom (22 poena), što je bilo i očekivano s obzirom da slovenački reprezentativac u suštini i nije izraziti strelac.

– Poraz je proizvod naših grešaka. Imali smo 18 izgubljenih lopti, iako vidim da je i Cedevita imala 17. Promašivali smo iz naizgled čistih situacija, a Cedevita je u dva vrlo kratka navrata napravila dve serije i uspela da se rezultatski „odlepi“ – naveo je Velimir Gašić, koji je kao prvi pomoćnik menjao suspendovanog Vujoševića.

Zvezdi je trenutno u ABA ligi dovoljno da nekih pet do deset minuta odigra na željenom nivou i da do kraja utakmice održava ili „gricka“ stečenu prednost, međutim, to sigurno neće biti dovoljno za predstojeća iskušenja u Evroligi. Puno toga ne štima u igri izabranika Dejana Radonjića. Mnogi igrači su još uvek daleko od forme, pre svih Vilijams, Dženkins, Dangubić, Blažič, Mitrović, Lazić, Jović. Naročit problem predstavlja pozicioni napad u kome protok lopte i pravovremeni pas gotovo da ne postoje. Prisutno je mnogo soliranja i nesnalaženja pod pritiskom i udvajanjima na uglovima terena.

– Napravio se malo i ambijent da će sve u ABA ligi biti rešeno i pre početka svake utakmice. A, imamo probleme, još smo neuigrani, Stefan Jović vuče povredu i malo je trenirao. Zato smo ga držali malo duže u igri, nauštrb rezultata i ja sam zadovoljan onim što je pružio. Želeo sam da iskoristimo ovaj meč da se dodatno uigramo pred ono što nas očekuje – obrazložio je Dejan Radonjić deo svojih odluka.

Marinković: Čast i privilegija

– Veoma smo mlada ekipa, još mlađa nego prošle godine. Čeka nas težak raspored, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Moramo da se podignemo fizički, treningom i radom. Meni je ovo bio prvi derbi u Zagrebu. Čast mi je i privilegija da budem akter takve utakmice – naveo je sedamnaestogodišnji Vanja Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari