U Opštinskom sudu u Rumi za 24. septembar zakazano je novo suđenje osumnjičenom i optuženom Damiru Dokiću (50), iz Vrdnika, ocu poznate teniserke Jelene Dokić, mada je njegov branilac tražio da se u ponovljenom suđenju isključi Opštinsko tužilaštvo i Opštinski sud u Rumi, te da se odrede drugi koji će voditi ovaj postupak.

Prvu presudu za ugrožavanje bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija od 15 meseci zatvora, koja je izrečena 11. juna ove godine, poništilo je drugostepeno veće Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici, uz obrazloženje da je tokom suđenja došlo do bitnih povreda sudskog postupka i nedovoljno utvrđenih činjenica.

Okružni javni tužilac iz Sremske Mitrovice Ratko Galečić odbio je zahtev branioca odmah, a v. d. predsednika Okružnog suda Borislav Pupavac juče je odlučio da odbaci zahteve Dokićevog advokata za izuzeće Opštinskog suda u Rumi u ovom krivičnom postupku. Ovakvu odluku u kabinetu v. d. predsednika Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici obrazlažu činjenicom da ne postoji zakonska mogućnost da se traži izuzeće suda. Može se tražiti izuzeće veća, sudije i predsednika suda, a ne i celog suda, saopšteno je iz kabineta v.d. predsednika suda. Inače, Dokić je zbog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti, verbalne pretnje ambasadorki Australije, uhapšen 6. maja ove godine u svojoj kući u Vrdniku i od tada se nalazi u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari