Damir Okanović o prolasku sanitetnog vozila kroz crveno

Ostavite komentar


  1. Totalno sulude Ideje Okanovića. Zašto uvodjenje tablica i bespotrebne privilegije? Zakon je jasan – niko ne može kroz crveno svetlo, i dobro je da je tako.

  2. ….koji je veći „genije“ ovaj što „odlučuje“ a pojma nema ili oni koji komentarišu a isto tako pojma nemaju….poz. Instruktor B u odlasku (Günzburg Bayern)

  3. Mozda da se neko tvoj vozi u hitnoj pa onda stane na crveno. Sta bih onda rekao ako slucajno se nesto desi. JELI MARKO

  4. Vozila sa pravom prvenstva propuštam i kad mi je zeleno svetlo; računam, važnije je onom u ambulantnim kolima da stigne na vreme nego meni… Nisam znao da je ovo sporno.

  5. Marko mnogo si ograničen. Nečiji život zavisi od toga da li će proći vozilo kroz crveno, kakav te je zakon spopao?? Čoveče trgni se i shvati koliko minut nekad znači….

  6. Svako vozilo pod plavim svetlom i sirenom ima pravo da prođe kroz crveno, nakon što se kratko uverio da to tehnički i može! Ovo je zakon na razini Angole! Možda je tamo čak i bolje… Instruktor B u odlasku (Günzburg Bayern)… To je malo selo u BY. Nema tamo sreće…

  7. Jašta,bolje da pobiju na semaforu celu porodicu nego što će onaj u sanitetu umreti,ako umre

  8. Opet ovaj stručnjak.. U ave se razume a ništa ne funkcioniše. Otiđite do Austrije ili Nemačke, da vidite kako prolaze vozila hitne pomoći, ti slobodno nemoj da propustiš ili da se skloniš.

  9. Nije tacno. Zakon jasno kaze da je za vozila po rotacijom moguc prolaz kroz crveno ukoliko se uvere u bezbednost i pre toga propuste vozilo koje prolazi na zeleno i ne zeli da zastane i ustupi prvenstvo.

  10. Okanovic……jedan od vodećih stručnjaka za bezbednost saobraćaja…..advokat….dopalo mi se ono niko nikog ne razume…..ali svi ne razumeju šta advokat koji se krije iza Komiteta za BS nevladine organizacije zna o BS….

  11. G. Okanovic je u pravu. Trba vozila hitne sluzbe obeleziti posebnim tablicama. Zašto,zato sto bolnice i domovi zdravlja imaju pored vozila hitne sluzbe istih vozila sa istim obeležjima i koriste ih za druge namene,i tada dolazi do zloupotrebe takvih. Prama tome mišljenja sam da trba obeleziti posebno vozila h.s.i njima omoguciti prolazak kroz crveno kad imaju hitan slučaj.tj kad mu lekar u ekipi kaže ovo je hitno prolazimo.

  12. Normalno je da vozila Hitne pomoći i vatrogasci prolaze na crveno, u Austriji uvek prolaze sa rotacijom i zvučnim signalom i na crveno svetlo, i svi vozači se sklanjaju sa puta i propuštaju ih iako je tim vozačima na semaforu zeleno svetlo

  13. Sramota o čemu mi pričamo u 21 veku.Neko sa strane da nas sluša pomislio bi da mi tek sad uvodimo Saobraćaj u Srbiju i kao do sad da ga nikad nije bilo.
    Tuga Tuga
    Ko nije upoznat vozačima Saniteta su stizale kazne koje su detektovale kamere čini mi se u Mladenovcu ali nisam siguran.
    Ekipa je jurila na intervenciju i normalno prošla na Crveno i onda je stigla kazna za prolaz na Crveno tom vozaču.
    Zamisli koliko treba DUDUCIMA koji su postavljali ceo sistem da sad ponovo raspravljaju o tome.Ej ludilo mi mesto da idemo napred mi tonemo sa glupostima najstrašnijim……..

  14. Sve dok MUP, koji, apsolutno nema stručni kredibilitet, predlaže zakone, ovakve budalaštine će se dešavati.

  15. Okanoviću uvek sam mislio da si dobar stručnjak. Ali kada je mog prijatelja umalo ubio pijani kinez bez vozačke dozvole vozivši oko 150 km/h u kontra smeru i kada si mu lepo pomogao kako da prevari naš zakon i da ne robija , od tada si mi se smučio. Nije sve u novcu , možda će sledeći put nekoga ubiti a znaš na čiju će to dušu da ide.

  16. Nema prolaza na crveno !! Niko nema pravo da prodje, ni hitna, ni policija, ni vatrogasci !! Može da se napravi mnogo veća tragedija !! Ne i ne! I da, ja sam sa teškim infarktom bio u vozilu hitne ali ipak NEMA PROLAZA NA CRVENO!

  17. Predstavnik komiteta za bezbednost saobraćaja! Hteli ste reći jedini zaposleni u fantomskom komitetu. A lično smatram da vozila hitne pomoći treba da prolaze kroz crvemo svetlo.

  18. Cimam komentare dalije moguce da smo kao nacija ovoliko ostali bez mozga podrzati ideju vozaca koi idu pod rotacijom i kad treba i kad netreba.a pogotovo ovog okanovica koi je unistio zakon o saobracaju

  19. Ma šta vam je minut ne znači ništa tamam da umire a može izazvati nesreću dokmčeka da da prednost upaliće mu se zeleno,. Zabraniti političarima i stranim delegacijama takođe rotacije i zviždanje neka gospoda pođu na vrijeme, svakako kasne uvijek. Skočim nenznam ni na koju ću stranu na trotuaru sam neki jadnici se sklanjaju dokmoni prođu pa čak iskoče i na trotuar nek sve važi isto za sve. Pravite se blentavi ko ste, šta ste uradili, ostavite sve drugi će rado uzeti i nastaviti.

  20. Ma kod nas sve nakaradno pa i to u Nemackoj kad ide hitna ide policija I vatrogasci skoro obavezno I nikada nema problem prolaze kroz sve I svasta mi smo otisli u pm stvarno

  21. U Americi na intervenciju uvek u paketu idu policija, hitna pomoć i vatrigasci. To izgleda kao svetleći cirkus sa zvučnom pozadinom, ali kad razmisliš svi su i potrebni sta god da se desi. Policija da obezbedi sa pravne strane, lekar da pomogne, a vatrogasci da razvale, provale, ugase. Privatni saniteti liče na pravu hitnu pomoć, ali nemaju pravo prvenstva. Treba im narediti da umesto crvene koriste žutu boju, a samo prava hitna crvene linije i ne trebaju tablice.

Ostavite komentar


Društvo

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku 10

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku

Jedini pravi sagovornik Aleksandru Vučiću u Malom Zvorniku bila je Sanja Sakan, hemičarka, naučna radnica, bliska saradnica Dragane Đorđević, profesorke Hemijskog fakulteta i naučne savetnice Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, koja je kod nas dolazila na teren i uzimala uzorke voda i zemljišta u Koreniti i Jadru, kaže za Danas Zlatko Kokanović, predsednik Udruženja "Ne damo Jadar" i jedan od inicijatora protesta u Beogradu "Rudnika neće biti".

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.