U požarevačkoj kasarni Pavle Jurišić Šturm su uručene nagrade zaslužnim vojnim licima povodom Dana kopnene vojske i roda pešadije Vojske Srbije i Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu. U svečanoj sali Gradskog zdanja priređen je svečani prijem za novog komandanta Centra, pukovnika Milivoja Pajovića i njegove saradnike.

Gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević, ovom prilikom je istakao da je lokalna samouprava u ovom gradu uvek imala odličnu saradnju sa vojskom. Mogu samo da poželim dobrodošlicu gospodinu Pajeviću u Požarevac, da ima što manje problema i buduće izazove što uspešnije savlada. Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju lokalne samouprave i garnizona a ovom prilikom bi se zahvalio pukovniku Vinku Markovskom, koji je doskoro bio komandant našeg garnizona. Mi smo pokazali da lokalna samouprava ove godine, mada je teška situacija, u budžetu izdvojio milion dinara za naš garnizon kako bi im pomogli da što lakše odrade svoju obuku. Predsednik Skupštine grada, Miomir Ilić, rekao da je lokalna zajednica uvek imala dobru saradnju sa komandantima garnizona u prošlosti a ubedjen je da će to biti nastavljeno u budućnosti. Imam čast da vas u ime 68 odbornika Gradske skupštine Požarevac i 21 odbornika gradske opštine Kostolac, pozdravim povodom obeležavanja vaših praznika i konstatujem da je vojska u ovoj sredini oduvek bila ne samo voljena već i veoma cenjena medju gradjanima. Svi dosadašnji komandanti su gradili dobre odnose sa lokalnom smoupravom . Zahvaljujem se doskorašnjem komandantu, pukovniku Vinku Markovskom a novom želim unapredimo ovu saradnju kao što je uvek bilo. Novi komandan se zahvalio domaćinima srdačnom prijemu i reako da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti. I ovaj prijem je potrvda iskrene posvećenosti ljudi koji vode ovaj grad i Braničevski upravni okrug pa kroz ovakvu manifestaciju mi vidimo ne samo uvažavanje naše jedinice već i i Vojske Srbije u celini. U ovoj sredini imali smo priliku da tako izgradjene odnose potvrdimo u dalekoj i bližoj prošlosti i u mirnim vremenima ali, nažalost, i kada su nastupale nevolje različitih vrsta Gradonačelnik Požarevca i pukovnik Pajović su razmenili prigodne poklone.

Prijemu su prisustvovali, njegovo preosveštenstvo, vladika braničevski doktor Ignjatije, načelnik Braničevskog upravnog okruga, Goran S. Petrović, poslanik u Republičkom parlamentu, Žarko Pivac, kao i predstavnici MUP-a Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari