Dan Opštine Veliko Gradište obeležen krstarenjem na Dunavu 1

Rukovodstvo opštine Velikog Gradišta na čelu sa predsednikom Draganom Milićem ove godine Dan opštine koji pada na Svetog Iliju 02. avgusta odlučilo je da proslavu izmesti iz svečinih salona opštinskog zdanja na turistički brod „Ana“.

Oni su za sve prisutne 01. avgusta organizovali četvorosatno krstarenje Dunavom od Velikog Gradišta do čuvene srednjovekovne tvrđave Ram, sa prikladnim koktelom tokom krstarenja. Ovakav vid obeležavanja Dana opštine oduševio je sve koji su prisustvovali tom događaju koji su naglasili da će im ovaj dan ostati u trajnom sećanju kao na lepše trenutke koje su u životu doživeli.

Domaćini proslave na čelu sa predsednikom opštine Draganom Milićem i predsednicom Skupštine opštine Veliko Gradište, Brankom Šulović pozdravili su sve prisute poželevši im lepe trenutka tokom krstarenju. Obelažavanju ovog značajnog datuma za Veliko Gradište pored rukovodstva opštine, članova Veća i odbornika prisustvovali su i mnogobrojni gosti predvođeni bivšim predsednicima opštine.Posebno su pozdravljeni gosti iz Rumunije, kao i predstavnici fudbalskog kluba Selta iz španskog grada Vigo, sa kojom su gradištanci pre nekoliko godina uspostavili uspešnu saradnju.

Protokol je počeo intoniranjem srpske himne u izvođenju profesorke muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Marte Blagojević. Prisutnima prigodnim govorom obratio se predsednik opštine Veliko gradište, Dragan Milić koji je u kratkim crtama izneo šta je, u periodu od prošlogodišnjeg do ovogodišnjeg obeležavanja Dana opštine na čijem je čelu, sve urađeno.

-Cilj nam je kroz usvajanje budžeta da nam normalno funkcionišu sve javne ustanoe i preduzeća i da realizujemo deo programa koji smo obećali građanima, kao i da nastavimo veoma uspešnu saradnju sa Vladom Republike Srbije. Te ciljeve smo postigli tako da smo u nekim segmentima realizovali nekolko puta više projekata od onih što je planirano. Veoma sam zadovoljan kako su u proteklih godinu dana naše škole, Dečji vrtić, Dom zdravlja, Kulturni centar, muzej, biblioteka, Turistička organizacija, sport, JKP Dunav, Mesne zajednice i drugi korisnici budžeta funkcionisali-rekao je, između ostalog, u svom obraćanju predsednik Milić i dodao da je za godinu dana asfaltirano 20 kilometra puteva i ulic u 25 Mesnih zajednica, kao i četri kilometara u samom gradu. Milić je posebno istakao ulaganja srpske Vlade i niz ministarstava koji su za godinu dana Gradištansku opštinu pomogli sa preko 300 miliona dnara.

Predsednik Milić nakon svog govora predložio je prisutnima da pogledaju dvadesetominutni film gde mogu šire da se informišu o onome o čemu je pričao. Protokolni deo završio se dodelom nagrada i priznanja najuspešnijim pojedincima, firmama i ustanovama koji su se tokom proteklih godinu dana najviše istakli u raznim društvenim delatnostima. Podeljeno je 15 diploma, a fizička lica dobili su i novčani deo nagrade u iznosu od 20. 000 dinara. Fudbalski klub Selta iz španskog grada Vigo dobila je plaketu u znak izuzetne saradnje u doprinosu razvoja Gradištanskog fudbala.

Nakon svečanog dela tokom krstarenja prisutnima je upriličen kulturno umetnički program gde je profesorka Muzičke škole, Marta Blagojević svojom interpretacijom izvornih i starih srpskih pesama oduševila sve njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari