Gotovo jednomesečna kriza u funkcionisanju gradske koalicije u parlamentu Vranja na relaciji DS – SPS, privremeno je okončana, a kako su za Danas potvrdili potpredsednik Gradskog odbora SPS Branimir Stojančić i predsednik parlamenta u ovom gradu dr Slobodan Stamenković (DS) za subotu je zakazana vanredna sednica Skupštine grada Vranja, ali sa samo jednom tačkom dnevnog reda.


– Dobio sam zahteve tri odborničke grupe koje čine većinu od 65 odbornika i u skladu sa tim za subotu 30. januar zakazao vanrednu sednicu gradskog parlamenta. Taj zahtev uputili su DS, G17 plus i SPS i u skladu sa tim parlament će zasedati, ali će jedina tačka dnevnog reda biti verifikacija odluke da se prvi put ozvaniče priznanja „31. januar“ kada naš grad, umesto 7. septembra, obeležava datum oslobođenja od Turaka 1878. godine – potvrdio je za Danas predsednik Gradske skupštine u Vranju dr Stamenković.

Potpredsednik Gradskog odbora SPS u Vranju Branimir Stojančić na konferenciji za novinare rekao je da socijalisti prihvataju svu odgovornost na sebe za ponašanje odbornika Nove Srbije na poslednjoj sednici Skupštine koja je bila prekinuta.

– Ukoliko Skupština ne bi verifikovala odluku o dodeli nagrada pojedincima i kolektivima, a ova nagrada se prvi put dodeljuje u skladu sa Statutom grada da Dan Vranja bude 31. decembar, sve bi bilo nevažeće i neregularno, a to pojedinci i institucije predloženi na javnom konkursu ne zaslužuju – precizirao je Stojančić. On je odgovarajući na pitanje novinara Danasa znači li to da će u radu sednice učestvovati i odbornici Nove Srbije, rekao da „svu odgovornost za njihove postupke preuzima SPS“.

Predsednik Gradske skupštine Stamenković tvrdi „da je sve kompromis kako se ne bi iskompromitovao Dan grada Vranja koji se prvi put obeležava i „da ostaje otvoreno pitanje vezano za odnos socijalista i odbornika Nove Srbije“.

– Principijelno, mnogi problemi ostaju nerešeni, ali to neće ugroziti rad gradske skupštine, jer po usvojenom kalendaru rada redovna sednica treba da se održi u februaru, dotle će valjda mnogo toga biti razjašnjeno – tvrdi Stamenković.

Socijalisti pak tvrde da će o „statusu Nove Srbije koja broji sedam odbornika odlučivati u što kraćem roku Predsedništvo SPS na čelu sa Ivicom Dačićem“. Zahtev za „poštovanje novouspostavljene tradicije“ svim strankama u Skupštini Vranja uputio je i gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari