Šta se slavi 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave?

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju praznik

Ostavite komentar


  1. U srpskoj tradiciji je da kada se slavi, toga dana se ne radi. Ko onda danas u Srbiji slavi? Samo političari!

  2. Uvek citam vase novine kao i sada.Solunski front koi cesto spominjete se vdio u Makedonija
    a vi mnogo malo znate za istoriju.Velike sile su 1913godine podelili Makedoniju na 51% pripalo je grcku 38% pripalo je Srbiji 7% bugarskoi i 4% albanii.nazalost 1938 godine komplet srbska vlast se povukla od Makedonije tu mislim komplet administracija,nastavnici,svestenici.Spored ovo sta sam naveo to morate da proverite u solunskom frontu daleko vise je bilo makerdonski vojnici koi su ucestvuvale kao i moj pra deda koi nazalost je poginuo.Sta se tice Kajmakcelan spomnik se odrzava od makedonska vlast i dobrovolci iz Srbije.

  3. Na jedinstvo poziva onaj koji nas u svojim javnim nastupima najviše deli i huška jedne na druge.

  4. Sta mi da slavimo, cijl su dedovi bili dobrovoljci, ucesnici oktobarske revolucije u carskoj Rusiji.

  5. to je dan kada će se svi kozojebi iz Danasa nove N1 dirktono i ostalih kozojebskih medija oglasiti kao kozojebi, samo su kozojebi Danasa isuviše glupi da bi to shvatili

  6. Kakav sad praznik? Jutros uvlakaci pricaju kako se divno u Americi nalazi zastava na svakom koraku a sta misle o Amerikancima i Americi ne govore!
    Prazni Ace i Dodika, koji ne postoji u zakonu o drz praznicima. I sta ce ono oruzje, jel se to tresimo pred NATOOM?

  7. Sve bi to bilo u redu ,ali kad se setim Šešelja,Vučića,Vulina,Dodika i mnogih
    despota rado BiH se poturčio.

  8. Svakim danom ubrzano nestaje i od korone ostalih bolesti jer neće lekari da rade ,kome će se vijoriti ove zastave,biće neka druga jer Srbi umiru.

  9. Da vas podsetim, po zvaničnim podacima žrtve Jasenovca se broje stotinama hiljada a ne desetinama hiljada kako navodite u ovom tekstu. Pojedini navidi u ovom tekstu su sramni i netačni. Antisrpska propaganda, ha !

  10. Da li neko u ovoj zemlji ili van nje, kada imamo preko 7.500 zaraženih, može da obuzda ludilo i srbovanje Vučića samo zarad ostanka na vlasti?

  11. Treba slaviti zašto da ne imamo razloga i treba se ponositi. Dosta smo skrivali nape pobede. Pobeđivali smo u ratu, trba pobeđivati i u miru.

  12. Nikakav solunski front nije bio odlučujući za prvi svetski rat kad je samo pitanje trenutka kad će doći do primirja-kapitulacije nije bilo jer AU monarhija se raspala i ostala samo Nemačka i Turska.To je inače pljačkaški rat jer su zemlje samo promenile okupatore bez ikakvih izbora i oslobođenja.Britanija je 1939 g prodala Nemačkoj Čehoslovačku koju je morala braniti kao „pobednik“ prvog svetskog rata.Mi još živimo u prvom svetskom ratu ,republike koja nema datum rođenja,grozne fašističke himne koja se pevala na cirkusima Britanija je jedina monarhija i u zastavi nema krune.

  13. Užas! Umesto da se slave lepe stvari u Srbiji se slave ratovi! Pogotovo ovi kvazi izmišljeni praznici zastave! Još da nam nametnu dan njegovog diktatorskog visočanstva i to je to!

  14. Ne mogu da razumem Srbe da ovako komentarišu svoj državni praznik. Amerikanci slave Buč Kasidi Bili Kid Dok Holidej i ostale bandite, zastavu nose bukvalno svuda čak i na dupetu svom zločinačkom , nama je nameću prodajom na majicama koje Srbi rado nose a svoju ne bi ni da smisle. Koji smo to ljudi. Problem je Vučić svi ostali su OK. BLAGO NAMA SA VAMA.

  15. Niš skoro da nema državnih zastava . Pitam se dal je to bojkot možda ili nas je stid naših obeležja. Današnji dan zaslužuje srpsku trobojku.

  16. Срби много воле да себи дају велику важност, сувише велику. Солунски фронт је био такозвани фронт друге класе у 1. Св. рату. Прави рат се одвијао на западу у коме је учествовало на милионе војника, и гинуло на стотине хиљада. Наравно да је Солунски фронт за Србију имао првенство и био најважнији за српску Краљевину, али треба поседовати знање правити разлике између догађаја. Слободан ПЉАКОВ, све што се написали није тачно, ни датуми ни такозване рошаде. Први Балкански рат је започе 1912 године, тада је већ постојао готов план о подели ослобођених територија који је Бугарска минирала и нападом на Србију пореметила европски мир. 1938 године се Југословенска краљевина није повукла из “ Македоније „, Македонија није ни постојала, постојала је Вардарска бановина, наш отац је тамо имао високи положај и често путовао по терену, од Царевог Села
    до Битоља и Тетова и Скопља, све у сарадњи са тадашњим баном Хајдук-Вељковићом. За заслуге у том послу је унапређен за државног секретара у једном важном министарству у главном граду, Београду. Морате још доста учити историју, Јужне Србије, Србије, Југославије, Европе.

Ostavite komentar


Društvo

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji 10

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputiće sutra dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski, saopštio je večeras MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.