U okviru Međunarodnog sajma privrede u Celju, na štandu „Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova“, održan je tradicionalni „Dan Vojvodine“. Na konferenciji za medije potpredsednika „Pokrajinske vlade“ i pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina, učestvovali su i ministar privrede u „Vladi Republike Slovenije“ Zdravko Počivalšek i predsednik „Privredne komore Vojvodine“ Ratko Filipović.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Kao i prethodnih godina, završnica dana Vojvodine biće upriličena u vidu „Vojvođanske večeri“, na kojoj će prisustvovati brojni privrednici i predstavnici institucija i organizacija iz Slovenije. U mestu Laško biće predstavljena i turistička ponuda Vojvodine, sa posebnim osvrtom na projekat „Bogatstvo različitosti“, koji „Sekretarijat“ realizuje u saradnji sa turističkim klasterom „Istar 021“ iz Novog Sada. Prilikom predstavljanja projekta, akcenat je stavljen na muzičku, folklornu i gastronomsku različitost Vojvodine, uz degustaciju najboljih vina sa ovih prostora. Ovaj projekat ima za cilj da kroz razvoj obilazaka i tura multikulturalnih oblasti i mesta, regiju „Podunavlje“ predstavi kao jedinstven turistički proizvod. Projektom se obezbeđuju i uslovi za otvaranje novih radnih mesta u selima, stimulišu se mladi, seoske žene i ostali nezaposleni da ostanu u ruralnim područjima i doprinesu razvoju svojih opština, te na taj način pospeše plasman lokalnih proizvoda i podignu svest o neophodnosti očuvanja životne sredine.

Pored toga, svaka regionalna komora je ovom prilikom predstavila ponudu autohtonih kulinarskih specijaliteta svog regiona. U sklopu ovogodišnjeg nastupa, po peti put je organizovan susret predsednika regionalnih privrednih komora sa područja Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Inicijatori održavanja ovog skupa su privredne komore Srbije i Vojvodine. Cilj susreta je proširenje i unapređenje kako privredne saradnje Srbije i Slovenije, tako i celog regiona, što će svakako rezultirati kvalitetnijim pomakom u saradnji i ostvarenju još intenzivnije saradnje u oblasti privrede u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari