Dan žalosti u Novom Pazaru i Raški 1Foto: Shutterstock/N.M.Bear

U Novom Pazaru i Raški danas je dan žalosti zbog pogibije pet članova porodica Lazović i Kutaladžić, među kojima je troje dece.

Oni su poginuli u saobraćajnoj nesreći, u subotu, u sudaru borbenog vozila Vojske Srbije i putničkog automobila, u mestu Bojanići na magistralnom putu Raška Kraljevo.

U putničkom automobilu poginuli su D. L, njegovo troje dece, saputnica D. K, dok je M. L. povređena, ali je na sopstveni zahtev otpuštena, iz kraljevačke Opšte bolnice, na kućno lečenje.

U Novom Pazaru zastave su spuštene na pola koplja. Svi ranije zakazani događaji su otkazani. Iz ugostiteljskih objekata se ne čuje muzika. U gradu vlada tišina.

D. L. i njegovo troje dece sahranjeni su danas na novom pravoslavnom groblju kod Pterove crkve.

Na večni počinak ispratili su ih članovi porodica i više stotina prijatelja, komšija, poznanika, pripadnika Vojske Srbije i građana Novog Pazara. Sahrani su prisustvovali i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i predsednik SDPS Rasim Ljajić.

Lazović je bio zaposlen u Vojsci Srbije i radio je u garnizonu u Raški.

Vozaču borbenog vozila M. V, nakon saslušanja u Višem tužilaštvu u Kraljevu, određen je pritvor. Kako je saopšteno, nakon nesreće, M.V. je imao više od 0,20 promila alkohola u krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari