Danas bi svako da uređuje "Danas"

Razgovor bivših i sadašnjeg glavnog urednika o Danasu

Ostavite komentar


  1. Mnogi ponizavaju Danas, govore o niskom tirazu. Ali nije sve u kvantitetu vec kvaliretu. Mozda nismo ko Informer po broju prodatih primeraka ali sadrzaj je svakako bolji!

  2. Vi ste g. Spasovicu, g. Ramac, g. Panovicu i g. Petrovicu, velika cetvorka srpskog novinarstva i urednistva. Ostalali vam nisu ni do kolena! Dobro bi bilo kad bi vlasnici lista uspeli da kod medjunarodnih i domacih fondacija pronadju novce za osnivanje Danasove skole novinarstva, u okviru koje bi ova cetvorica urednika drzali svake godine dvomesecne kurseve za mlade srpske novinare. Dobit za kvalutet novinarstva u Srbiji i njen pravilan razvoj visestruko bi nadmasila ulozena sredstva.

  3. PRESTAO SAM DA KUPUJEM " DANAS " KADA SE JE G. GRUJICA SPASOVIĆ FOTOGRAFISAO SA G. ZORANOM ŽIVKOVIĆEM ( NA FOTOGRAFIJI JE SA NJIMA I G. DRAGOLJUB ŽARKOVIĆ , OD TADA NE KUPUJEM I " VREME " ) NEGDE NOVEMBRA 2003. GOD. NA NEKOM SKUPU FONDACIJE " EBERT " TO JE KAO DA SE G. DRAŽA PETROVIĆ SLIKA SA ( NE MOGU DA MU NAPIŠEM IME )

  4. Данас нису праве новине које живе од тиража и реклама већ билтен који неко финансира да би пласирао своје политичке погледе у Србији. Према томе, све ове хвалисаве приче уредника Данас-а падају у воду пред том једноставном истином. Све што уредници Данас-а требају да знају, јесте да никада не подржавају мишљења која се противе интересима САД. Плејн анд симпл.

  5. Meni ste, ono, baš dobre novine. Objektivne, otvorene, koje podržavaju (ili poštuju, bolje je) i manjinska mišljenja i da upotrebim izraz, nenapadne su. Sajt vam je super, pregledan, sa kvalitetnom grafikom. I Panović i Draža su simpatični u svojoj uzdržanosti i odražavaju duh novina. Dakle, ocena – visoka.

  6. Ovaj vaš Corax mora da je u mladosti bio komunista. Što će reći antidemokrata. Toliko su mu odvratene prokomunističke karikature koje negiraju srpsku prošlost, tradiciju, duhovnost. Ali zato, Amerika, pa Emerika. EU pa EU…U duhu one narodne: Poturica gori od Turčina. Nadam se da je Danas dovoljno demokratičan pa da prihvati kritiku i ne cenzuriše objavu.

  7. Samo jedan primer kako je uređivan "Danas" ("Naša Borba"). Napisao sam jedno kratko pismo u kome sam stao u odbranu Biljane Kovačević Vučo, Kandićke…. koje su na tribini na Pravnom fakultetu u Beogradu o ljudskim pravima nazivane pogrdnim imenima od strane studenata ali i prof Čavoškog i &. Hteo sam da objasnim zašto je moguće da se to dogodi pa sam krenuo s frazom da je Pravni fakultet od 1945 pretvoren u "komunističku medesu" (gde su studenti učeni kako da postanu ne pravnici i sudije nego birokrate u službi vlasti). Urednik Spasović pismo ne objavi. Ja odem u redakciju, urednim me ljubazno primi, saluša me i kaže da će objaviti. I ne objavi. Ja odem drugi put, opet isto. Odem treći put, Grujica me ljubazno primi i kaže mi otvoreno: "a šta bi vi hteli da objavim to vaše pismo pa da ostanem bez pola prijatelja"! Dobro vidim ja mrka kapa…Kad sutra u "Danas" objavljeno to "nezgodno" pisamce. Eto kako se trebaju uređivati novine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.