Povodom desetogodišnjice Danasa, akcija „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“ u subotu je organizovana u Leskovcu. Kiša koja je padala tokom dana nije omela čitaoce u ovom gradu da uz poklon dođu do primerka našeg lista. Uz vikend izdanje Danasa, Leskovčani su u subotu mogli da izaberu MTS broj s dopunom od 200 dinara, neskafu, „Mali kuvar“ Mike Dajmaka i knjige u izdanju Dan grafa.

Povodom desetogodišnjice Danasa, akcija „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“ u subotu je organizovana u Leskovcu. Kiša koja je padala tokom dana nije omela čitaoce u ovom gradu da uz poklon dođu do primerka našeg lista. Uz vikend izdanje Danasa, Leskovčani su u subotu mogli da izaberu MTS broj s dopunom od 200 dinara, neskafu, „Mali kuvar“ Mike Dajmaka i knjige u izdanju Dan grafa. Danasova akcija privukla je i veliki broj Kineza, koji u centru ovog grada imaju dve robne kuće. Ipak, oni nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarom Danasa.

Prijateljska kritika

Danasovu akciju koja je u petak i subotu održana u Vlasotincu, Lebanu i Leskovcu podržao je Odbor za ljudska prava Leskovac. Prvi čovek Odbora Dobrosav Nešić, naš redovni čitalac, pohvalio je akciju Danasa i uputio nam dobronamernu kritiku.

– Za ovaj kraj ne stiže dovoljan broj primeraka Danasa. Kad se uspavam često ostajem bez svog primerka Danasa, pa automobilom krećem u potragu za Danasom – požalio nam se Nešić.

Četiri najsrećnija Leskovčana su uz novi MTS broj „izgrebali“ i mobilni telefon. Među njima je i vaspitačica Gordana Radulović.
– Nisam imala prilike da čitam Danas. Doneo mi je sreću i sad ću stalno da ga čitam. Pošto sam se nekada bavila sportom najviše pažnje ću posvećivati sportskim stranama – kaže ova vaspitačica koja ranije nije imala mobilni telefon, a u subotu je, uz Danas i malo sreće, dobila novi broj MTS, dopunu od 200 dinara i aparat.
Akcija „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“ juče je privukla i Dragomira Veljkovića, radnika poreske uprave koji je, za deset godina koliko postoji naš list, u subotu kupio drugi primerak Danasa.
– Nacionalista sam i ne čitam novine koje su štampane latinicom. Trenutno ne kupujem dnevne novine jer nijedne ne pišu o onome što me interesuje. Bibliofil sam i uvek kupim prvi broj svakih novina, pa tako imam i prvi broj Danasa – kaže ovaj Leskovčanin koji prema sopstvenom priznanju u kućnoj biblioteci ima više od 12 hiljada naslova i to isključivo ćiriličnih. Ipak, na kraju nam je obećao da će zbog akcije koja je organizovana u njegovom gradu sačuvati i izdanje Danasa od 6. oktobra.
– Kupujem Danas tri puta nedeljno. Godinama ne radim, ali se novac za novine uvek nekako nađe. Volim da čuvam stare brojeve koje posle nekog vremena ponovo uzimam da čitam – kaže Tomislav Stepanović, stolar iz Leskovca.
Slavica Pejić, koja je nezaposlena, u subotu je prvi put kupila Danas.
– Od toliko dnevnih novina, na kioscima nikad nisam videla Danas. Pročitaću ovaj broj pa ako mi se budete svideli nastaviću da vas čitam – kaže Pejić.
Aleksandar Bogdanović, privatni preduzetnik, kaže da voli naš list jer je „oštar, ima metu koju cilja i za koju se bori“, dok Nemanja Marinković, student, kaže da voli Danas jer „ne menja svoju uređivačku politiku kako duva vetar“.
– Od 97. čitam Danas. Kupuje ga moj otac, pa ga onda svi čitamo u porodici. Čitanje započinjem komentarom i rubrikom Ličnost dana. Posebno su mi interesantni dodaci lista poput Zdravlja, Psihologije i ostalih – kaže ovaj student.
Marko Stojanović, strip crtač iz Leskovca koji juče kupio Danas za sebe i svoje prijatelje, posebno je pohvalio dizajn našeg lista.
Bivši predsednik opštine Leskovac Gojko Veličković kupuje Danas od samih početaka. Kako kaže, najviše se zadržava na tekstovima Bojana Tončića, koji je u različitim vremenima za Leskovac situaciju u ovom gradu uvek prikazivao na realan način.
– Danas od ostalih izdvaja to što činjenice koje ne mogu da pobegnu oštrom oku novinara interpretira na moderan način – kaže Veličković.
Danasov štand ispred robne kuće u subotu je posetio i predsednik opštine Leskovac Vladan Marinković. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari