Danas je stala i Matematička gimnazija: Forum beogradskih gimnazija saopštio koliko je nastavnika štrajkovalo 1Foto: Miloš Majstorović

Forum beogradskih gimnazija je podržao današnji štrajk prosvetnih radnika i nastava je u obustavljena u 14 beogradskih gimnazija, kaže za Danas Aleksandar Markov, predsednik tog sindikata.

– Gimnazijski nastavnici koji školuju verovatno najbolje među najboljim učenicima su na taj način jasno saopštili ministarki i Vladi šta misle o njihovoj ponudi u pogledu povećanja zarada. Posebno želimo da istaknemo da je danas stala Matematička gimnazija, najprestižnija obrazovna ustanova u Srbiji, u kojoj je nastavu obustavilo 70 odsto zaposlenih. Ovo je prvi put nakon 10 godina da su se zaposleni u ovoj školi opredelili za ovakav vid štrajka – navodi Markov.

Kada je reč o članicama beogradskih gimnazija, nastave nije bilo ili je štrakovalo 70 odsto nastavnika u Prvoj, Filološkoj, Šestoj, Sedmoj, Osmoj, Desetoj, Dvanaestoj, Trinaestoj, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“, Matemaričkoj, Sportskoj, „Sveti Sava“, Gimnaziji Lazarevac i Gimnaziji Obrenovac.

– Prema našim saznanjima, iako ne pripadaju Forumu, nastavu su obustavile i Četvrta i Peta gimnazija – rekao je Markov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari